Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Με ΝΔ η μεσαία τάξη θα χάσει την περιουσία της – Εμείς δεν κάναμε πλειστηριασμούς

Τσίπρας: Με ΝΔ η μεσαία τάξη θα χάσει την περιουσία της – Εμείς δεν κάναμε πλειστηριασμούς
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η απόφαση για την αποχή από τις ψηφοφορίες έχει να κάνει κυρίως με το σκάνδαλο των υποκλοπών
Σχετικά Άρθρα
Μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και στο φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών.
Σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «είδαμε την αρμόδια αρχή του κράτους, την ΑΔΑΕ, να βρίσκει τα τεκμήρια στους παρόχους για τις παρακολουθήσεις του ΑΓΕΕΘΑ, των αρχηγών ενόπλων δυνάμεων, πολιτικών, δημοσιογράφων και δεν υπάρχει μια εξήγηση για αυτό» και αναρωτήθηκε ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι, που λειτουργούσε το κέντρο παρακολουθήσεων με το Predator μέσα στο Μαξίμου.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε παράλληλα ότι η απόφαση για την αποχή από τις ψηφοφορίες έχει να κάνει κυρίως με το σκάνδαλο των υποκλοπών και αυτό γιατί όπως ανέφερε «Έχουμε κατάλυση των αρχών του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και δεν πήραμε μια απάντηση.
Έτσι αποφασίσαμε την αποχή από τις ψηφοφορίες» τόνισε.

Ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών ανέφερε ότι χρειάζεται ένα βιώσιμο πλαίσιο για ευάλωτους πολίτες και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέκτεινε την προστασία του νόμου Κατσέλη μέχρι το τέλος του 2019.
«Τώρα είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει δει η χώρα», υπογράμμισε.
Η μεσαία τάξη θα χάσει την περιουσία της, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι την περίοδο εκείνη δεν γίνονταν πλειστηριασμοί ευάλωτων νοικοκυριών.
Δεσμεύτηκε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες, όπως είπε.
Υπενθύμιζε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αναφέρθηκε δε, στην περίπτωση Πάτση, που έκανε στα δάνεια τη δουλειά που έκαναν τα «κοράκια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης