Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ώρα των καλλιτεχνών στο Μαξίμου - Αντίστροφη μέτρηση για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης συνταξιούχων, αγροτών και οφειλετών

Η ώρα των καλλιτεχνών στο Μαξίμου - Αντίστροφη μέτρηση για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης συνταξιούχων, αγροτών και οφειλετών
Στις 11:00 η εξειδίκευση των  νέων παρεμβάσεων ανακοίνωσε από την Κοζάνη την Τρίτη 14/2 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Το ανοιχτό μέτωπο με τον καλλιτεχνικό κόσμο θα επιχειρήσει να κλείσει η κυβέρνηση την Τετάρτη 15/2, ενώ παράλληλα, θα αποσαφηνίσει το πακέτο παρεμβάσεων για τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που δεν πήραν αύξηση, τους αγρότες και τους οφειλέτες.
Στις 12:00 ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των καλλιτεχνών για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης , με φόντο το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα που αλλάζει το καθεστώς των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών, για το οποίο αντιδρά ο κόσμος του πολιτισμού.
Οι καλλιτέχνες ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που, όπως υποστηρίζουν, υποβαθμίζει τις σπουδές τους.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, όπως επισημάνθηκε και στη διυπουργική σύσκεψη στις 9/1, υπογραμμίζει ότι το Π.Δ. 85/2022 δεν αλλάζει ουδόλως το καθεστώς πρόσληψης και των αμοιβών των καλλιτεχνών που υπηρετούν στο Δημόσιο.
Στη σημερινή συνάντηση έχουν κληθεί για να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Κ. Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπ. Μπιμπίλας, η Πρόεδρος του εργαζομένων στο χώρο του χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ), Μ. Ανανιάδου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Β. Παρασκευόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γ. Μόσχος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Αστ. Πελτέκης, η Διευθύντρια της Σχολής Εθνικού Θεάτρου, Δηώ Καγγελάρη, ο Διευθυντής της Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γ. Ρήγας, η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λ. Κονιόρδου, αλλά και ο εκπρόσωπος σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Θ. Παπαδογιάννης.
Σημειώνεται ότι στις 18:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του αρχιτεκτονικού σχεδίου για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Εξειδίκευση μέτρων

Τις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας που ανακοίνωσε από την Κοζάνη την Τρίτη 14/2 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εξειδικεύσουν στις 11:00 ο  υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη, θα δοθεί έκτακτο βοήθημα από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς.
«Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23» , δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης χθες, πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας».
Πρόκειται για επίδομα που θα καταβληθεί εφάπαξ πριν από το Πάσχα και σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί ποσό ύψους 300 ευρώ σε όσους λαμβάνουν συντάξεις έως 800€ ευρώ, ποσό 250 ευρώ για συντάξεις έως 1100 ευρώ και οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν έως 1.600 ευρώ θα πάρουν επίδομα 200 ευρώ.
Επίσης, προανήγγειλε τη δυνατότητα ρυθμίσεων με 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών, λέγοντας παράλληλα ότι «για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων, θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων».
Τέλος, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τους αγρότες και ολόκληρο το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης