Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης έκοψε 4 δις από τους συνταξιούχους και τους δίνει 300 εκατ. ευρώ

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης έκοψε 4 δις από τους συνταξιούχους και τους δίνει 300 εκατ. ευρώ
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χρεοκοπήσει δύο φορές την χώρα υποστήριξε ο Ν. Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκοψε 4 δισεκατομμύρια ευρώ από τους συνταξιούχους και τώρα προεκλογικά τους επιστρέφει 300 εκατομμύρια ευρώ διατύπωσε ο πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος
«Έχουμε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει κάνει ήδη 4 δισ. περικοπές στους συνταξιούχους και τους επιστρέφει προεκλογικά 300 εκατ., όπου τα 4 δις ήταν μόνιμη ετήσια παροχή, ένα βήμα δικαιοσύνης για να κλείσουμε τις πληγές που είχαν ανοίξει όλα τα προηγούμενα χρόνια πάνω στις συντάξεις.
Το κόστος το οποίο ανακοίνωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης για τη στήριξη των συντάξεων είναι 300 εκατομμύρια.
Αυτό είναι το συνολικό δημοσιονομικό κόστος.
Η μόνιμη παροχή της 13η σύνταξης – γιατί ήταν μόνιμη παροχή, ψηφίστηκε το 2019, ψηφίστηκε από τη ΝΔ ως αντιπολίτευση και είχε πει ότι δεν θα το καταργήσει και το κατήργησε όταν έγινε κυβέρνηση – ήταν σχεδόν 1 δις» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι στους τέσσερις προϋπολογισμούς, η παροχή θα ήταν 4 δις έναντι των 300 εκατ. που παρέχει ως επίδομα σήμερα η κυβέρνηση.

Δεν χρεοκοπήσαμε εμείς την Ελλάδα

Ερωτηθείς για τα μέτρα που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που δέχεται ότι δεν έχουν κοστολογηθεί, ο κ. Ηλιόπουλος αντέτεινε ότι «αν υπάρχει μία δύναμη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία που έχει την άνεση να μιλάει για τα δημόσια οικονομικά, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χρεοκοπήσει δύο φορές στη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια χώρα χρεοκοπημένη και την άφησε όχι μόνο με το δημοσιονομικό απόθεμα των 37 δισ., αλλά με ένα ρυθμισμένο χρέος όπου το 80% του χρέους είναι κλειδωμένο σε επιτόκιο 1% για τα επόμενα 15 χρόνια» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει με νόμο του 2003 για τους πλειστηριασμούς

Σε σχέση με τις αναφορές της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες, η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους δανειολήπτες, επιβεβαιώνει τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως «δεν ισχύει αυτό, ο Άρειος Πάγος αποφασίζει με το νόμο του 2003, ο οποίος είναι ένας νόμος ο οποίος δεν δίνει καμία υποχρεωτικότητα ρύθμισης για τη μεταβίβαση δανείων στα funds και δίνει αφορολόγητο στα funds».
«Η κυβέρνηση και ο Νίκος Ρωμανός και οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος που λένε ότι έχουμε πρόβλημα στα δημόσια οικονομικά, να τους ρωτήσετε για ποιο λόγο αφήνουν τα funds να λειτουργούν αφορολόγητα χάνοντας δις» είπε ο πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης