Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Πάνω από 32.000 αιτήσεις για market pass – Νωρίτερα τα αποτελέσματα των εκλογών

Πιερρακάκης: Πάνω από 32.000 αιτήσεις για market pass –  Νωρίτερα τα αποτελέσματα των εκλογών
"Μέχρι τα μεσάνυχτα θα ξέρουμε ποιοι εκλέγονται βουλευτές με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές", είπε ο Κ. Πιερρακάκης
Σχετικά Άρθρα
«Η τεχνολογία στην Ελλάδα ήρθε μέσω των εκλογών. Θα υπάρχει νωρίτερα η ευχέρεια να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών», ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, ο οποίος θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.
Ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι το βράδυ των εκλογών «θα έχουμε όλα τα στοιχεία μπροστά μας. Μέχρι τα μεσάνυχτα θα ξέρουμε ποιοι εκλέγονται βουλευτές με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο market pass και στις ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr.

Για market pass

Άνοιξε η πλατφόρμα σήμερα , Τρίτη 21/2, για αιτήσεις των πολιτών με λήγοντα ΑΦΜ από 1-4 για το market pass και ήδη μέχρι τις 8 το πρωί είχαν υποβληθεί 32.000 και μία ώρα μετά ξεπέρασαν τις από 50.000 συνολικά.
Ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε ότι «το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτει το 85% του πληθυσμού» και σημείωσε «να δεχθούμε ότι σε ένα τέτοιο μέτρο, δεν πρέπει να καλύπτεται το 100% του πληθυσμού, καθώς το 15% που έχει μεγαλύτερο εισόδημα, δεν χρειάζεται το βοήθημα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Κανένα μέτρο δεν διεκδικεί την τελειότητα. Δεν είναι η πλήρης λύση τα μέτρα που έχουμε λάβει ως Κυβέρνηση, αλλά ο κόσμος απαιτεί άμεσα λύσεις. Είναι πράξεις που δείχνουν ότι η Κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά, με βάση και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που υπάρχουν».
Εξήγησε πως «τα χρήματα αυτά θα πιστωθούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ασχέτως εάν δαπανηθούν . Αν πιστωθούν σε άυλη κάρτα, στις 3 Μαρτίου πιστώνεται το ποσό του βοηθήματος που αναλογεί, το οποίο πρέπει να δαπανηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023. Τα χρήματα αυτά, που θα πιστωθούν στην ψηφιακή κάρτα μέσω του κινητού, μπορούν να δαπανηθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων».
Πρόσθεσε ότι «η άλλη επιλογή είναι η καταβολή χρημάτων μέσω IBAN σε τραπεζικό λογαριασμό, όπου πιστώνεται το 80% του ποσού που θα πιστωνόταν σε άυλη κάρτα. Τα χρήματα αυτά μπορούν να δαπανηθούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε».
Υπενθύμισε πως «αιτήσεις θα γίνονται έως τις 15 Μαρτίου».
«Ανάλογα με το πότε θα γίνει η αίτηση, θα γίνει και η πληρωμή του βοηθήματος. Είναι γνωστό πότε θα γίνουν οι πληρωμές, ανάλογα με το αν μιλάμε για IBAN ή άυλη κάρτα: δύο πληρωμές σε IBAN στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου για δύο τρίμηνα, ενώ στις 3 του κάθε μήνα, θα γίνεται η πληρωμή στην ψηφιακή κάρτα», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τις ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες πολιτών για λάθη σε στοιχεία που εμφανίζονται στην πλατφόρμα ή για αποκλεισμό τους από το επίδομα, καθώς τέκνα τους εμφανίζονται φορολογικά ως φιλοξενούμενα στο νοικοκυριό, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως «για τους φιλοξενούμενους, ισχύει ότι έχει δηλωθεί στην φορολογική δήλωση».
Εξήγησε ότι «για όποια λάθη εντοπίζουν οι πολίτες μπορούν να μπουν στην ΑΑΔΕ και να κάνουν ενημέρωση των στοιχείων τους και ακολούθως να κάνουν νέα αίτηση. Διορθώσεις μπορεί να γίνουν έως τις 2 Μαΐου, σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορεί να γίνει αλλαγή εκ των υστέρων του τρόπου που θέλουν να λάβουν το βοήθημα, δηλαδή σε κάρτα ή μέσω IBAN».

Για το gov.gr

Σχετικά με το gov.gr, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι έχει τύχει ευρείας αποδοχής από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων και στόχος είναι σε 4 χρόνια να γίνονται ψηφιακά σχεδόν όλες οι συναλλαγές των πολιτών με το Κράτος. Όπως είπε, «παράδειγμα είναι η Εσθιονία, όπου όλα μπορεί να τα κάνει κάποιος από το σπίτι ή από την εργασία του, εκτός από τρία: να παντρευτεί, να χωρίσει και να αγοράσει ακίνητο, Κάπως έτσι θα είμαστε και στην Ελλάδα».
Τέλος, για τον Προσωπικό Ιατρικό Φάκελο, τόνισε πως «δουλεύει ήδη ως πρόπλασμα. Προτρέπω να κατεβάσουν όλοι την εφαρμογή myhealth, όπου μπορούμε να δούμε τι έχει συνταγογραφηθεί στο ΑΜΚΑ μας τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε 49 νοσοκομεία, που τα βλέπουμε μόνο εμείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης