Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην τελική ευθεία η αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου – Στις 3/3 η εισήγηση Χατζηδάκη στο υπουργικό συμβούλιο

Στην τελική ευθεία η αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου – Στις 3/3 η εισήγηση Χατζηδάκη στο υπουργικό συμβούλιο
Αύριο, Τρίτη 28/2, ο  Κ.  Χατζηδάκης θα παραλάβει τη μελέτη του ΚΕΠΕ
Σχετικά Άρθρα
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και ήδη, οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, ενώ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης, θα κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή 3/3.
Αύριο, Τρίτη 28/2, ο κ. Χατζηδάκης θα παραλάβει τη μελέτη του ΚΕΠΕ, που θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των φορέων και στη συνέχεια, θα κάνει την εισήγησή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα συνδυάζει δύο παραμέτρους και συγκεκριμένα, την πίεση που υφίστανται τα νοικοκυριά λόγω πληθωρισμού και τις αντοχές των επιχειρήσεων.
Ήδη, οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για την αύξηση του κατώτατου μισθού, οι οποίες κυμαίνονται από 5% έως και 10% , ενώ 15% πρότεινε η ΓΣΕΕ. Ειδικότερα, από τα 713 ευρώ μικτά που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός, η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει να φτάσει στα 770 – 784 ευρώ, ο ΣΕΤΕ στα 753 ευρώ, η ΕΣΕΕ στα 763 ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος στα 780 ευρώ και η ΓΣΕΕ στα 826 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης