Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας αποκαθηλώνει τον Πολάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί - Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του

Ο Τσίπρας αποκαθηλώνει τον Πολάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί - Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του
«Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκαθήλωση του Παύλου Πολάκη έχει αρχίσει.
Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του λίγο πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κρίνει το μέλλον του Σφακιανού βουλευτή ήταν σαφής και σήμερα… «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί, θα έρθει για να δημιουργήσει», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία που οργανώνει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Είναι πασιφανές ότι με αυτή τη φράση, ο Αλέξης Τσίπρας τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή απέναντι στον Παύλο Πολάκη, τον «αψύ Κρητικό», στον οποίο -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- είχε ανοίξει ομπρέλα προστασίας.
«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του από την θέση του τομεάρχη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες, έχει όργανα και εκεί θα κριθούν όλα.
«Εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα» τόνισε, προσθέτοντας ότι «έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (28/2/2023) στις 17:00 συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως», μετά από εισήγηση του Προέδρου, προκειμένου ο Παύλος Πολάκης να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας (Πειθαρχικό), για να αποφασιστεί η πορεία του στον ΣΥΡΙΖΑ. Το Πειθαρχικό, θα συνεδριάσει άμεσα, όχι όμως σήμερα. Αυτό που τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «ο καθένας επέλεξε τον δικό του δρόμο» και υπογραμμίζουν ότι «ο Πρόεδρος του κόμματος δεν εκβιάζεται. Όπως αναφέρουν στο παρά πέντε της προκήρυξης των εθνικών εκλογών οι προσωπικές ατζέντες και οι προσωπικές σταυροφορίες δεν έχουν θέση στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα μάλιστα δεν έχουν ως αποδέκτη μόνο τον κ. Πολάκη.

Τσίπρας: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή Πολάκη

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο για την υγεία που διοργάνωσε το Πρώτο Θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας: «Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει. Αυτή η κυβέρνηση έχει χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές, αλλά με θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε ο κάθε Σρόιτερ να μπορεί να ασκεί κριτική όσο θέλει.
Έχω τη δυνατότητα να κρίνω την αξιολόγηση των πράξεων που θεωρώ ότι εκθέτουν το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε σοβαρό κόμμα έχει όργανα. Εκεί θα κριθούν και θα αποφασιστούν όλα.
Εγώ αποφάσισα χθες την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την καθαίρεσή του από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σχολιάζοντας τα όσα είπε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε. Θα δώσουμε τη μάχη για την αλλαγή στον τόπο. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη πρόεδροι ανεξάρτητων Αρχών μίλησαν στην PEGA για τις παρακολουθήσεις. Κατέθεσαν ότι υπάρχουν 300 μηνύματα. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάζει η συζήτηση για μία ανάρτηση Πολάκη».
Για το αν ανέχθηκε το προηγούμενο διάστημα την αποκλίνουσα συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στελέχη του επειδή έχουν άλλη άποψη. Είναι άλλο να λες την άποψή σου κι άλλο την ώρα της προεκλογικής περιόδου να καταθέτει ένα άλλο σχέδιο κι άλλο να απαντά σε συνεντεύξεις. Να είμαι απόλυτα σαφής και δίκαιος. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν υπήρχε η ίδια αντίδραση. Ο κ. Γεωργιάδης έλεγε για την κ. Τουλουπάκη ότι θα τη γδάρει και θα την πάει φυλακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει τα όποια προβλήματα παραφωνίας με δημοκρατικές διαδικασίες. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκπέμπεται από τις συλλογικές διαδικασίες. Θα έρθουμε στη διακυβέρνηση για να δημιουργήσουμε, όχι για να εκδικηθούμε ή να γκρεμίσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης