Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι δύο δρόμοι του Παύλου Πολάκη: Ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ ή λήξη επεισοδίου και αλλαγή ρόλου μέσω Περιφέρειας;

Οι δύο δρόμοι του Παύλου Πολάκη: Ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ ή λήξη επεισοδίου και αλλαγή ρόλου μέσω Περιφέρειας;
H Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία θα συνεδριάσει την Πέμπτη, είναι σίγουρο ότι δεν θα διαγράψει τον Παύλο Πολάκη από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Τα πράγματα είναι μπερδεμένα στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου καθώς το όργανο αποφάσισε να μην κατέβει ο Παύλος Πολάκης βουλευτής και να μείνει εκτός ψηφοδελτίων.
Από την άλλη η Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία θα συνεδριάσει την Πέμπτη, είναι σίγουρο ότι δεν θα διαγράψει τον Παύλο Πολάκη από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως όμως αναστείλει για 3 μήνες την ιδιότητά του.

Έκανε πίσω ο Τσίπρας και ανέβαλε τη διαγραφή

Από την μία φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε αυτούς που του είπαν να μην πάρει σκληρές αποφάσεις γιατί ο Πολάκης αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, όμως, η απόφαση αυτή δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον Παύλο Πολάκη καθώς δεν θα είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επιθυμούσε πολύ.

Κοστίζει στον Πολάκη να μην είναι βουλευτής

Ο Παύλος Πολάκης επιθυμεί να είναι βουλευτής γιατί έχει μεγάλο κύκλο υποστηρικτών στα Χανιά αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Επίσης, είναι προφανές ότι τον νοιάζει η βουλευτική ασυλία ενώ εάν είναι απλό στέλεχος δεν είναι προστατευμένος. Επίσης, ο λόγος ενός βουλευτή έχει μεγαλύτερη απήχηση.
Είναι σημαντικό ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν ως τώρα ένα σημαίνων στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πολλές επιτυχίες στο τομέα Διαφάνειας αφού έβγαλε στη φόρα πολλά, σκάνδαλα της ΝΔ.
Που σημαίνει ότι έκανε έρευνα για να δίνει έτοιμη τροφή σε όλα τα στελέχη ανά την επικράτεια.
Όσον αφορά, αυτά που λένε ότι δεν θα έβγαινε στα Χανιά, είναι εντελώς αβάσιμα καθώς ήταν το απόλυτο φαβορί.

Πρόταση στον Πολάκη για την περιφέρεια Κρήτης

Γι’ αυτό και τώρα οι επιλογές του Παύλου Πολάκη έχουν περιοριστεί.
Τι θα κάνει πλέον; Θα τολμήσει την πλήρη διάσταση με τον Αλέξη Τσίπρα ή θα κάνει πίσω;
Οι πληροφορίες λένε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να το τραβήξουν άλλο και έχουν ετοιμάσει και εναλλακτική για τον Παύλο Πολάκη,
Ποια είναι αυτή;
Να του δώσουν το χρίσμα για υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης απέναντι στον Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος το 2019 είχε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα, όμως, σκέφτονται να τον στηρίξουν και από τη Νέα Δημοκρατία οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται ότι μπορεί να δοκιμάσει μία αυτόνομη υποψηφιότητα με έναν δυνατό παίχτη στην Κρήτη όπως είναι ο Π.Πολάκης.
Το σενάριο είναι υπαρκτό αλλά ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι πολύ δυνατός παίκτης στην Κρήτη.

Η επιλογή να πολιτευτεί με το ΜΕΡΑ25

Η δεύτερη επιλογή του Παύλου Πολάκη είναι να επιχειρήσει την απόλυτη ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάει σε άλλο κόμμα. Η μία περίπτωση είναι να πάει στο ΜΕΡΑ25 παρά τις αντιρρήσεις του Γιάννη Βαρουφάκη. Γνωρίζει καλά ότι η ένταξη του Πολάκη στο ΜΕΡΑ25 θα του εξασφαλίσει την είσοδο στην Βουλή για άλλη μία τετραετία.
Πέρα από αυτό, ενδέχεται αν ο Πολάκης κατέβει με το ΜΕΡΑ25 στα Χανιά να κερδίσει αυτός την έδρα και να τη χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ενδεχομένως να κατέβει σε μία μεγαλύτερη περιφέρεια, π.χ στην Αττική με το ΜΕΡΑ25 και να πάρει τη έδρα.
Το θέμα είναι ότι αν υπάρξει ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και θα χάσει μέρος της δύναμής του, ειδικά στα αντισυστημικά λαικά στρώματα.

Η θέληση Τσίπρα για κεντρώα προσέγγιση

Τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου σκέφτονται ότι όπως ήρθαν τα πράγματα ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει πίσω.
Από την μία γνωρίζει ότι αυτά που λέει ο Πολάκης είναι αλήθειες που απηχούν σε όλους τους ψηφοφόρους: το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τα διαπλεκόμενα με την εξουσία ΜΜΕ και η Δικαιοσύνη είναι κόκκινο πανί γι’ αυτούς.
Από την άλλη, εάν θέλει να αποκτήσει ψηφοφόρους πιο κεντρώους και να τραβήξει κόσμο από το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μία πιο μετριοπαθή στρατηγική.
Εξάλλου ακόμα και στο μηδαμινό σενάριο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσουν μία προγραμματική σύγκλιση και συνεργασία, ο Πολάκης θα ήταν ένα αγκάθι στις σχέσεις τους.
Την πιο μετριοπαθή τακτική την επιζητάνε και κορυφαία στελέχη αλλά και η εκπρόσωπος Πόπη Τσαπανίδου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης