Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λάθος στρατηγική το κόψιμο δεσμών ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη με την έκρηξη της αντισυστημικής ψήφου μετά τα Τέμπη

Λάθος στρατηγική το κόψιμο δεσμών ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη με την έκρηξη της αντισυστημικής ψήφου μετά τα Τέμπη
Εάν ο Παύλος Πολάκης μείνει εκτός ψηφοδελτίων, θεωρείται πολύ πιθανόν να κινηθεί σε άλλο κομματικό σχηματισμό ενώ σίγουρη θα είναι και η απώλεια πολλών ψήφων για το ΣΥΡΙΖΑ στη Κρήτη
Σχετικά Άρθρα

Η αποπομπή της Σοφίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είναι αναμφίβολα άλλη μία επιτυχία του Παύλου Πολάκη. Ο Kρητικός, παρόλο που έχει μπει στο περιθώριο από τον Αλέξη Τσίπρα έχει ως τώρα διώξει από τη Νέα Δημοκρατία 3 στελέχη με τις αποκαλύψεις του τομέα Τεκμηρίωσης. Τον Ανδρέα Πάτση, τον Θανάση Χειμάρα και τώρα τη Σοφία Νικολάου.

3 στα 3 για τον Πολάκη

Παρόλο που από κάποιους ο Παύλος Πολάκης θεωρείται γραφικός και αγενής, εν τούτοις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως αναγκαίος. Κανείς άλλος τομεάρχης δεν έχει κάνει κάποια σοβαρή αποκάλυψη, κάτι που μπορεί να στείλει έναν υπουργό σπίτι του. Μεγαλοστελέχη- τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν άνευρη κριτική χωρίς στοιχεία απλά για να βγάλουν ένα δελτίο τύπου. Όμως, ο Π. Πολάκης, ασχέτως της εικόνας του προς τα έξω, έστειλε 3 εκτός της Νέας Δημοκρατίας.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να κρατήσει εκτός των ψηφοδελτίων τον Παύλο Πολάκη ενώ εν καιρώ θα αποφασίσει η επιτροπή Δεοντολογίας εάν θα υπάρξει οριστική ή τρίμηνη διαγραφή του από το κόμμα ως ποινή για όσα είπε για τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει τη διαμαρτυρία

Σε αυτή τη φάση, η διαγραφή Πολάκη είναι μια λάθος στρατηγική για τον Α.Τσίπρα. Όχι μόνο γιατί διαφωνούν αρκετά στελέχη μέσα στο κόμμα. Διότι, ο Kρητικός διατηρεί επαφή με την κοινωνία και την αντισυστημική ψήφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε τους δεσμούς με τον Π. Πολάκη και έτσι δεν μπορεί να την εισπράξει.
Αυτό φαίνεται καθαρά και στις δημοσκοπήσεις μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει την ψήφο διαμαρτυρίας προς τη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει μεγάλες αξιώσεις από αυτούς που απέχουν. Εισπράττουν τα μικρότερα κόμματα δεξιά και αριστερά, ενώ πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ (πόσω μάλλον χωρίς τον Πολάκη) θεωρείται από το σώμα συστημικό κόμμα.

Απώλειες στην Κρήτη

Γι’ αυτό θεωρούμε ότι ο Π. Πολάκης κρατούσε μία ισορροπία στα αντισυστημικά κοινά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αυτό το πλεονέκτημα χάνεται. Εάν μείνει εκτός ψηφοδελτίων, θεωρείται πολύ πιθανόν να κινηθεί σε άλλο κομματικό σχηματισμό ενώ σίγουρη θα είναι και η απώλεια πολλών ψήφων για το ΣΥΡΙΖΑ στη Κρήτη. Τέλος, ακούγεται ότι ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως το Documento του Κώστα Βαξεβάνη είναι αρνητικά προς τις αποφάσεις της Κουμουνδούρου και οι πηγές λένε ότι έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις με τον Α.Τσίπρα.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης