Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Τσίπρα – Στο επίκεντρο το Κυπριακό και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Τσίπρα – Στο επίκεντρο το Κυπριακό και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
«Δεν έχουμε καθόλου χρόνο να χάσουμε στην προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο και να αρχίσουν οι συνομιλίες γενικότερα για το Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές πλαίσιο και προηγούμενες εμπειρίες», τόνισε ο  Ν. Χριστοδουλίδης
Σχετικά Άρθρα
Το Κυπριακό και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρα.
Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Πρόεδρο και σημείωσε πως η ανάγκη για συντονισμό και συνεργασία Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πυλώνες ειρήνης και σταθερότητας, σήμερα που ο κόσμος βρίσκεται για μια ακόμη φορά μπροστά σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο, είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ακόμη, καλωσόρισε τη στήριξη του νέου Προέδρου της Κύπρου στην επανεκκίνηση συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, από το σημείο όπου διεκόπησαν στο Κρανς Μοντανά. Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι η πρόταση του Ν. Χριστοδουλίδη για ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία διαπραγματεύσεων του Κυπριακού μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ενώ σημείωσε ότι χάρη στις κοινές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η συμμετοχή αυτή κατοχυρώθηκε στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά.
Ακόμη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη λέγοντας ότι «υποχρέωση όλων μας είναι να κάνουμε το παν για να βγει η αλήθεια στο φως, για να υπάρξει δικαιοσύνη», ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των δύο Κύπριων φοιτητών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. «Είναι σημαντικό, αυτές τις δύσκολες στιγμές, να έχουμε ο ένας δίπλα τον άλλο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ουσιαστική, καθώς «δεν έχουμε καθόλου χρόνο να χάσουμε στην προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο και να αρχίσουν οι συνομιλίες γενικότερα για το Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές πλαίσιο και προηγούμενες εμπειρίες».
«Στόχος μας είναι μια πιο πρωταγωνιστική εμπλοκή από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε και υπογράμμισε την καθοριστική εμπλοκή που είχε η ΕΕ, όχι μόνο στη Διεθνή Διάσκεψη, αλλά και με τεχνοκράτες, στις διαπραγματεύσεις από το 2015 έως το 2017 ώστε «να υπάρξουν συγκλίσεις που δεν είχαν επιτευχθεί προηγουμένως και ήταν σαφώς καλύτερες από προηγούμενα σχέδια λύσης του Κυπριακού».
Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης μετέφερε τα συλλυπητήρια του κυπριακού λαού για το δυστύχημα στα Τέμπη και τόνισε ότι όσοι πολιτικοί είναι σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να εργαστούν, ώστε οι κοινωνίες να μην βιώσουν ξανά παρόμοιες τραγωδίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης