Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οδεύουμε σε ρήξη Μητσοτάκη - Καραμανλή(;) - Το «άδειασμα» του Μαξίμου στον «απρόβλεπτο» γόνο και ο διχασμός στο κόμμα

Οδεύουμε σε ρήξη Μητσοτάκη - Καραμανλή(;) - Το «άδειασμα» του Μαξίμου στον «απρόβλεπτο» γόνο και ο διχασμός στο κόμμα
Η γραμμή «ο Πρωθυπουργός δε γνώριζε» που πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι τυχαία.
Αρχίζει και χαλάει το κλίμα μεταξύ των οικογενειών Καραμανλή και Μητσοτάκη.
Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τα όσα συμβαίνουν στον ΟΣΕ ουσιαστικά είναι ένα έμμεσο άδειασμα για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, που μεταφράζεται ότι γνώριζε την κατάσταση ο υπουργός αλλά την απέκρυπτε από τον Πρωθυπουργό.
Η γραμμή « ο Πρωθυπουργός δε γνώριζε» που πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι τυχαία.
Την στιγμή που η ΝΔ ψάχνει τον αποδιοπομπαίο τράγο για το δυστύχημα στα Τέμπη και ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί ότι όλη την ευθύνη την έχει ο σταθμάρχης, ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας ασφαλής στόχος αφού διετέλεσε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Όχι, όμως, πολιτικά εύκολος στόχος καθώς από πίσω του φέρει μία οικογένεια που διατηρεί σχέσεις και φιλίες με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και κυρίως με τον κόσμο της Βόρειας Ελλάδας.

Χωρίς Καραμανλή = μαύρα μαντάτα στην Β. Ελλάδα

Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να ξεμείνει στις εκλογές από Καραμανλή. Ο πρώτος αποσύρθηκε -επίτηδες θεωρούμε- διότι δεν ήθελε να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό με το να μαζέψει ψήφους για τη ΝΔ και έτσι να μειώσει τα ποσοστά του κόμματος. Ο δεύτερος έχει πατέρα τον Αχιλλέα Καραμανλή, το αδερφό του Εθνάρχη που ήταν πάντα ένα πρόσωπο που συσπείρωνε τις δεξιές φωνές στις Σέρρες, στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Όλες οι ευθύνες θα αναζητηθούν

Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να συγκαλέσει Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να αναζητηθούν οι ευθύνες για την εφαρμογή της σύμβασης 717. Εν μέρει αυτή η Επιτροπή έχει στόχο να αναδείξει τις αναμφισβήτητα μεγάλες ευθύνες του προηγούμενου υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Τόσο ως προς την εφαρμογή της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση όσο, όμως, και στο γεγονός ότι επί ημερών του έγινε η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ.
Όμως, στην Επιτροπή θα έρθει να μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής που, επίσης, έχει αντικειμενικές ευθύνες για την μη εφαρμογή της τηλεδιοίκησης και οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση και καμία ενημέρωση των δύο πλευρών Καραμανλή-Μαξίμου για το ποια θα είναι η γραμμή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε συνέντευξή του ότι ο κ. Καραμανλής θα δώσει εξηγήσεις όπου χρειαστεί…

Αδύναμο το επιχείρημα της εξεταστικής

Βέβαια σε άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση προστάτευε τον κάθε υπουργό, βλέπε Πέτσα για τη περιβόητη λίστα, βλέπε υποκλοπές τους παραιτηθέντες Δημητριάδη,Κοντολέων… Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής τονίζει σε συνεργάτες και φίλους του ότι δεν έχει την ουσιαστική ευθύνη και «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έχω ευθύνη ας κάνει μια Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει τις ευθύνες μου». Βέβαια, Εξεταστική Επιτροπή με τη ΝΔ σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία σημαίνει ότι ούτε που θα τον ακουμπήσει. Άλλωστε, λένε οι έμπειροι κοινοβουλευτικοί ότι εάν θες να θολώσεις την πραγματική εικόνα κάνεις μία Εξεταστική Επιτροπή…

Διχογνωμίες για τον Καραμανλή μέσα στη ΝΔ

Ωστόσο, η κατάσταση με στελέχη που βγαίνουν να δηλώσουν πρόθυμα ότι εάν ήταν στη θέση του Κ.Καραμανλή δεν θα κατέβαιναν στα ψηφοδέλτια (Ρουσόπουλος, Κουμουτσάκος, Πιπιλή, Παπαδημητρίου έχει δημιουργήσει προβληματισμό τόσο στον άμεσα εμπλεκόμενο όσο και στο κόμμα.
Αν ήθελε το Μαξίμου θα το ξέκοβε από την πρώτη στιγμή.
Όμως, άφησε να εξελιχθεί σαν να ήθελε ένα ρεύμα υπέρ της απόσυρσης.
Επίσης, δημιουργήθηκε και η αντίθετη άποψη την οποία εξέφρασαν στελέχη όπως (Τσιάρας, Μαρκόπουλος, Κυρανάκης).

Δεν θέλει να πιάσει το θέμα Καραμανλή

Το Μαξίμου έχει αφήσει με τον τρόπο που το χειρίζεται, ανοικτό το θέμα της υποψηφιότητάς του τονίζοντας ότι «τώρα δεν είναι η ώρα για τα ψηφοδέλτια, καθώς οι εκλογές αργούν»… Και αυτό επιτείνει την ολική ρήξη με την πλευρά Καραμανλή που δεν θέλει να ακούει ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων, όσο κακό μπορεί να κάνει μία τέτοια απόφαση στα συνολικά ποσοστά της ΝΔ και με τον κόσμο να βράζει ακόμα.

Δεν έχει πολιτικό μέλλον

Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι ο Κώστας Καραμανλής κινείτο πάντα μεθοδικά και προσεκτικά, βρίσκεται στη σφαίρα των μνηστήρων και ως γόνος πολιτικής οικογένειας προσπαθεί να διατηρεί συμμαχίες αλλά νομίζουμε ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον. Το γνωρίζει και ο ίδιος γι’ αυτό και σε αυτή τη φάση είναι απρόβλεπτος.
Το Μαξίμου θα κοιτάξει να βγάλει από το κάδρο τον Πρωθυπουργό, κάτι που περνάει από το ρίξιμο των ευθυνών στον πρώην υπουργό. Μοιραία κάπως θα έρθει η ολική ρήξη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης