Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορυφαίοι υπουργοί γυρίζουν την πλάτη τους στον Μητσοτάκη – Αν δεν πιάσει το 33% στις εκλογές, θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

Κορυφαίοι υπουργοί γυρίζουν την πλάτη τους στον Μητσοτάκη – Αν δεν πιάσει το 33% στις εκλογές, θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ
Λίγοι είναι οι υπουργοί που θέλουν να υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό
Σχετικά Άρθρα
Το καρφάκι του Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι δημοφιλείς υπουργοί δεν βγαίνουν προς τα έξω για να υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό αποτυπώνει ακριβέστατα ποια είναι η κατάσταση στην κυβερνώσα παράταξη.
Λίγοι θέλουν να υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό.

Σε ευθεία αμφισβήτηση ο Δένδιας προς το Μαξίμου

Ποιους εννοούσε ο Άδωνις; Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για το Νίκο Δένδια και τον Βασίλη Κικίλια ενώ υπάρχουν και άλλα ονόματα που φαίνεται να αποφεύγουν να πάρουν θέση.
Ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει βγει ούτε μία φορά σε τηλεοπτικό ή άλλο μέσο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και οι πηγές μας λένε ότι αυτή η σιωπή είναι μία ένδειξη αμφισβήτησης προς τον Πρωθυπουργό.
Ο ίδιος, μάλιστα, απέφυγε να κάτσει παραπάνω από 15 λεπτά στο υπουργικό συμβούλιο δίνοντας την αίσθηση ότι αποδοκιμάζει τον Πρωθυπουργό.
Άλλωστε, δεν υπάκουσε στην παραίνεσή του προς τους δημοφιλείς υπουργούς να βγουν και να υπερασπιστούν την κυβέρνηση για τα Τέμπη.
Και είναι τοσο επιδεικτική η συμπεριφορά του που την επόμενη εβδομάδα θα αναχωρήσει και για τις ΗΠΑ.

Ο «εξαφανισμένος» υπουργός Τουρισμού


Ο Βασίλης Κικίλιας είναι άλλο ένα πρόσωπο που βγαίνει μόνο στα εύκολα και όχι στα δύσκολα.
Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «δελφίνο» καθώς η δημοφιλία του και οι σχέσεις του με επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα νομίζει ότι θα τον φέρουν πιο κοντά στην αρχηγία της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε μέσω της γυναίκας του να προσεγγίσει ακόμα περισσότερο το Μαξίμου.
Η Τζένη Μπαλατσινού ερχόταν εδώ και χρόνια κοντά στη Μαρέβα Μητσοτάκη, κυρίως μέσω της ενασχόλησής της με τη μόδα και τα Ζeus Dione και έτσι έφτασαν στο σημείο να θεωρούνται φίλες.
Αυτό εξασφάλιζε στον κ. Κικίλια μία καλύτερη αντιμετώπιση.
Από το δύσκολο υπουργείο Υγείας, που ουσιαστικά πατώσαμε ως χώρα στην αντιμετώπιση του κορωνοιού, βρέθηκε στο γυαλιστερό υπουργείο Τουρισμού.
Και τώρα κρατάει αποστάσεις από το Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό.

Χαμένοι από το δημόσιο λόγο οι υφυπουργοί του Καραμανλή


Θα μπορούσε κανείς να βρει και άλλους υπουργούς και υφυπουργούς που ήταν λαλίστατοι και τώρα τούς ψάχνουν στα κανάλια αλλά χαρακτηριστικά παραδείγματα θεωρούνται τόσο ο Γιώργος Καραγιάννης όσο και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, υφυπουργοί του μέχρι πρότινος υπουργού Κώστα Καραμανλή.
Το παρασκήνιο λέει ότι οι δύο άνδρες ήταν αυτοί που έτρεχαν όλα τα ζητήματα και ο υπουργός κινούμενος στον αφρό της δόξας έπαιρνε τις δάφνες.
Όταν όμως έγινε η «στραβή», οι δύο τους εξαφανίστηκαν και δεν βγήκαν να υπερασπιστούν ούτε την κυβέρνηση ούτε καν τον ίδιο τον υπουργό του.

Αδειασμένος ο Καραμανλής


Όσο για τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα οι πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται σε δυσμένεια από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι «αδειασμένος», ειδικά όταν πήγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε ότι ο «Πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για την κατάσταση στον ΟΣΕ».
Την ίδια ώρα, η υποψηφιότητα Καραμανλή είναι αμφίβολη.
Από την μία θα προκαλέσει ζητήματα ηθικής προς τους ψηφοφόρους αλλά από την άλλη η ΝΔ θα χάσει πυρήνες υποστηρικτών του.
Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις Καραμανλή-Μαξίμου δεν είναι καλές. Το Μαξίμου τον κατηγορεί για ολιγωρία και αυτός ρίχνει τις ευθύνες στους υφυπουργούς του.

Αμφισβήτηση προκαλεί το 30%


Το ποσοστό προτίμησης της κυβέρνησης βρίσκεται στο 30% και αυτό είναι ένα νούμερο που δημιουργεί αμφιβολίες τόσο για την πορεία αυτοδυναμίας της κυβέρνησης όσο και για την εμπιστοσύνη που μπορεί να του έχουν τα μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 30% περίπου πήρε και ο Σαμαράς σε αντίξοες συνθήκες.
Εάν δεν πιάσει ένα ποσοστό 33% στην πρώτη εκλογή, που φαντάζει αδύναμο αυτή τη στιγμή, τότε εκτός ότι δεν θα μπορεί να επιβάλει την ατζέντα του, θα αμφισβητηθεί και από τα μεγαλοστελέχη.
Αν δεν μπορεί να διατηρήσει κυρίαρχη την ΝΔ τότε δεν θα μπορέσει να μείνει στο παιχνίδι της εξουσίας.

Μαξιμιλιανός

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης