Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Ο Τσίπρας για ακόμα μια φορά προσπάθησε να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα

Οικονόμου: Ο Τσίπρας για ακόμα μια φορά προσπάθησε να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα
«Το ότι αναλάβαμε την ευθύνη σημαίνει μια παραίτηση», είπε ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
«Πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρα, με αφορμή την επίσκεψή του στη Λάρισα το προηγούμενο 24ωρο στο κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της Λάρισας, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, κατηγορώντας τον προσπάθησε να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα.
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα και χαρακτήρισε θλιβερό αυτό που έκανε χθες «γιατί για ακόμα μια φορά προσπάθησε να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα». Μάλιστα, αναρωτήθηκε «γιατί δεν πήγε εκεί που έγιναν τα περιστατικά; Γιατί δεν έκανε την κίνηση να πάει στον μοιραίο σταθμό και πρόσθεσε ότι «παίζουμε με τις λέξεις και αυτό είναι επικίνδυνο».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης θα υπάρχει τον Σεπτέμβριο», αλλά και πως «αν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί».
Κάνοντας αναφορά στα όσα έγιναν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 20/3, με την ακρόαση τριών πρώην υπουργών Μεταφορών και του νυν, Γ. Γεραπετρίτη, σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση - σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι το 2019 ήταν λειτουργικό ένα ποσοστό της τάξης του 18% του έργου των σιδηροδρόμων και σήμερα είμαστε στο 75%.
Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν αρνήθηκε τις ευθύνες της, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι «εγώ τα έκανα όλα τέλεια», αλλά και πως «υπήρχε τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα. Ο σταθμάρχης μπορούσε να γίνει χάραξη της γραμμής και να παρακολουθεί το τρένο για 7,5 χιλιόμετρα».
«Το ότι αναλάβαμε την ευθύνη σημαίνει μια παραίτηση, ενώ εξηγήσαμε στον λαό σε τι κατάσταση παραλάβαμε το έργο», πρόσθεσε και σημείωσε πως «είχαμε ένα τραγικό δυστύχημα και τα αίτια είναι πολλά. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην δική μας δέσμευση».

Περί εκλογών

Ερωτηθείς για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο χρόνος πλησιάζει.
Όπως είπε εκ νέου, «ο πρωθυπουργός όταν πάρει τις αποφάσεις του θα τις ανακοινώσει. Έχει πει ότι θα γίνουν την άνοιξη στο τέλος της 4ετίας».
Τέλος, για το θέμα της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, στις επικείμενες εκλογές, ανέφερε ότι όλα είναι ανοικτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης