Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Ο ΟΣΕ ήταν και παραμένει μεγάλο πρόβλημα - Χρειάζεται εξυγίανση και δεν τα καταφέραμε ούτε ως πολιτικό σύστημα ούτε ως ΝΔ

Χατζηδάκης: Ο ΟΣΕ ήταν και παραμένει μεγάλο πρόβλημα - Χρειάζεται εξυγίανση και δεν τα καταφέραμε ούτε ως πολιτικό σύστημα ούτε ως ΝΔ
Ο υπουργός Υποδομών έκανε ειδική αναφορά στη… διοικητική και εργασιακή κουλτούρα στον ΟΣΕ
Σχετικά Άρθρα
Ως ένα «μεγάλο πρόβλημα» χαρακτήρισε τον ΟΣΕ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας την ανάγκη για εξυγίανση. «Ο ΟΣΕ ήταν και παραμένει μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να το εξυγιάνεις ως δημόσιο οργανισμό και μέχρι στιγμής δεν τα καταφέραμε και ως πολιτικό σύστημα και ως ΝΔ» είπε μιλώντας στον Σκάι.
Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στη… διοικητική και εργασιακή κουλτούρα στον ΟΣΕ υπογραμμίζοντας την έλλειψη αυστηρού management. «Υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμάται: η διοικητική και εργασιακή κουλτούρα στον ΟΣΕ. Εκεί είναι οι ευθύνες και εκεί χρειάζεται παρέμβαση», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε επισημαίνοντας πως αυτό που έχει ανάγκη ο ΟΣΕ στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα σύγχρονα συστήματα, αλλά και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως το αυστηρό management και ο αυστηρός σχεδιασμός όλου του συστήματος ώστε κι ο ΟΣΕ να μπορέσει να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΛΠ ακόμη και του Μετρό της Αθήνας, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν.

Το δυστύχημα στα Τέμπη

Αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «όποιες αφηγήσεις και να υπάρξουν, η τραγωδία είναι εκεί και επισκιάζει τα πάντα».
«Η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της. Δεν κομπάζουμε για αυτό. Ήταν αυτονόητο. Από την άλλη πλευρά όμως δεν βλέπουμε αντίστοιχο πνεύμα», τόνισε.
«Πάντως αν ψάξει κανείς για το αλάθητο, το έχει ο πάπας και ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης