Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «καρφώνει» τον Λοβέρδο: Είναι πολιτικά παράδοξο να έχει κοινές αγωνίες με τα στελέχη της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «καρφώνει» τον Λοβέρδο: Είναι πολιτικά παράδοξο να έχει κοινές αγωνίες με τα στελέχη της ΝΔ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε σαφείς αποστάσεις από τη ...γραμμή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ «όχι Μητσοτάκης ή Τσίπρας για πρωθυπουργός»
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση κατά του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου εξαπολύουν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στα όσα είπε στη συνέντευξη του στη ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι δεν θα αποδεχθεί τον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα για τη θέση του πρωθυπουργού αλλά άλλο πολιτικό πρόσωπο, σημείωσε πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα -για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες»
Επίσης, επεσήμανε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του κ. Ανδρουλάκη να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι αυτός ο ηγέτης χώρας», είπε ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε σχετικά με την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να αναφερθεί στην αξιοποίηση πολιτικών προσώπων σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησης συνεργασίας.
«Πρόκειται για μια προσθήκη στην όλη συζήτηση», είπε και υπογράμμισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταγράψει όσον το δυνατόν μεγαλύτερο εκλογικό αποτύπωμα.

Κοινές αγωνίες Λοβέρδου με ΝΔ

«Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον 'Ακη Σκέρτσο», ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.
O Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, θα προτείνει τρίτο πολιτικό πρόσωπο, επιμένοντας στη γραμμή «όχι Μητσοτάκης ή Τσίπρας για πρωθυπουργός», χωρίς να αναφερθεί πάντως ονομαστικά σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Οικονόμου: Θεσμικά ασεβής η θέση Ανδρουλάκη

Η θέση του κ. Ανδρουλάκη είναι θεσμικά ασεβής και πολιτικά εξωφρενική, πρόκληση στην κοινή λογική και πρόκληση στη δημοκρατική τάξη. Εκτός αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει αυτό που είναι προειλημμένη απόφαση για συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα διαμηνύει η κυβέρνηση δια στόματος Γιάννη Οικονόμου.
«Ο κ. Ανδρουλάκης λέει 'ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ'. Καλεί τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και λέει ότι αν με ψηφίσετε, πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ. Δεν συνιστά μόνο πρόκληση στην κοινή λογική, συνιστά και πρόκληση στη δημοκρατική τάξη, με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιλέξουν αυτοί ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Ο κ. Ανδρουλάκης μας έχει συνηθίσει σε επιδερμική προσέγγιση των ζητημάτων, σε ασάφεια, το μόνο που είναι καθαρό είναι η νοσταλγία του για την ρητορική της δεκαετίας του '80, όμως σε αυτό το ζήτημα, στο ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν μπορεί κανείς να είναι ασαφής και να παραπέμπει στον άγνωστο Χ», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

ΠΑΣΟΚ: Το σύστημα Μητσοτάκη αντιδρά λυσσαλέα

«Προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων που προτίθενται να συμφωνήσουν», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.
«Το σύστημα Μητσοτάκη αντιδρά λυσσαλέα, γιατί μοναδικός του στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας.
Είναι το ίδιο σύστημα που έχει τις καθοριστικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.
Είναι το σύστημα Μητσοτάκη, που οργάνωσε το παρακράτος των υποκλοπών και τη συγκάλυψη των υπευθύνων στιγματίζοντας τη χώρα διεθνώς.
Είναι το σύστημα ,που έχει ταυτιστεί με το πελατειακό και βαθύ κράτος του αναχρονισμού διορίζοντας σχεδόν παντού κομματικά στελέχη χωρίς ίχνος αξιοκρατίας.
Είναι το σύστημα, που επί των ημερών του, διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες γιατί στηρίχθηκαν προνομιακά και συνειδητά τα μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα. Ακόμη και με τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων που προτίθενται να συμφωνήσουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε
«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι σε σαφή αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών, που έχει ως αίτημα το: “Αρκετά ως εδώ, τώρα είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας”. Να διασφαλίζουν τις προοπτικές της χώρας και του λαού.
Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης