Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος για τις εκλογές – Κατάρρευση της κυβέρνησης που υπηρετεί μια στρατηγική συγκάλυψης των ευθυνών

Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος για τις εκλογές – Κατάρρευση της κυβέρνησης που υπηρετεί μια στρατηγική συγκάλυψης των ευθυνών
«Οι διαδηλώσεις, σε κάθε γωνιά της χώρας, με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, δείχνουν την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Αλλά και την κατάρρευση μιας κυβέρνησης, που με επικοινωνιακά παιχνίδια, υπηρετεί μια στρατηγική συγκάλυψης των ευθυνών και προσπάθεια διάχυσής τους σε όλο το πολιτικό σύστημα», τόνισε η Ρ. Σβίγκου
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να δώσει και να κερδίσει τη μάχη των εκλογών, από τις κάλπες της απλής αναλογικής. Για να γυρίσει η ελπίδα και η προοπτική στον τόπο, για να υπάρξει δικαιοσύνη και σταθερότητα, με την επόμενη, προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα»., δήλωσε η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου.
Η κα Σβίγκου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτάσσει την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη, με σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη μέρα.
Μάλιστα, σχετικά με την τηλεοπτική προαναγγελία του Κ. Μητσοτάκη ότι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, σχολίασε ότι αυτό «είναι ενδεικτικό του πόσο σέβεται τους θεσμούς».

Για Πολάκη

Σε ερώτηση αναφορικά με τον Π. Πολάκη, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι «έκανε μια δημόσια και γενναία αυτοκριτική, παραδέχθηκε το λάθος του, αναγνώρισε ότι οι δηλώσεις του βρίσκονταν σε αντίθεση με συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεσμεύθηκε ότι θα τηρεί απαρέγκλιτα τις συλλογικές αποφάσεις», υπογραμμίζοντας επίσης ότι «οι θέσεις του κόμματος εκφράζονται από τα συλλογικά μας όργανα και τον Αλέξη Τσίπρα».
Τόνισε πως «οι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες ζητούν και απαιτούν επιχειρήματα, προγραμματικές θέσεις, συγκεκριμένες, προοδευτικές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία».
Όπως ανέφερε, «οι διαδηλώσεις, σε κάθε γωνιά της χώρας, με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, δείχνουν την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Αλλά και την κατάρρευση μιας κυβέρνησης, που με επικοινωνιακά παιχνίδια, υπηρετεί μια στρατηγική συγκάλυψης των ευθυνών και προσπάθεια διάχυσής τους σε όλο το πολιτικό σύστημα».
«Σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτάσσει την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη. Με συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο για την επόμενη μέρα, για ασφάλεια με κοινωνικό πρόσημο, στις δημόσιες υποδομές, στους σιδηροδρόμους και παντού», υπογράμμισε.

Ο λαός ζητά απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη

«Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος, η μόνη έγνοια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ήταν το πώς να αποσείσει τις δεδομένες ευθύνες της, με ψεύδη και επικοινωνιακά παιχνίδια», τόνισε η Ράνια Σβίγκου.
Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός, ζητά απαντήσεις, απαιτεί να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία στα Τέμπη», προσθέτοντας ότι «οι 57 νεκροί δεν «θυσιάστηκαν», όπως θρασύτατα είπε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε αποτελούν μια «ευκαιρία» για να βελτιωθούν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, όπως δεν ντράπηκε να πει ο κ. Γεωργιάδης, αλλά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής απαξίωσης, των δημόσιων υποδομών, της αποψίλωσης του ΟΣΕ από το απαραίτητο προσωπικό, της ακύρωσης όλων των ασφαλιστικών δικλείδων που υπήρχαν μέχρι το 2019, και θα μπορούσαν να αποτρέψουν την τραγωδία».
Έκανε λόγο για «βαρύτατες» ευθύνες του Κ. Καραμανλή, προσθέτοντας ότι «είναι αυτός που όχι μόνο αγνόησε τις καταγγελίες και τα εξώδικα των εργαζομένων στα τρένα, που προειδοποιούσαν για την ασφάλεια, όχι μόνο επιτέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που με δεκάδες ερωτήσεις, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά και υπέγραψε μια σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την οποία η εταιρία απαλλάχθηκε από επενδύσεις σχεδόν 600 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα απαλείφθηκε η υποχρέωση του Δημοσίου να ολοκληρώσει τα συστήματα ασφαλείας».
Μίλησε για «θράσος» του κ. Μητσοτάκη που δηλώνει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση.
Η κα Σβίγκου για το έργο της τηλεδιοίκησης ανέφερε ότι « το επίσημο έγγραφο από την κοινοπραξία προς το ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρει ότι τον Μάιο του 2019, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε ολοκληρωθεί το 72,4% της σύμβασης 717, ενώ το 2023, είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 77%».
Για το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, σημείωσε ότι «καταστράφηκε από πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2019, και μέχρι σήμερα παραμένει γιαπί, κάτι το οποίο το έχει παραδεχθεί επίσημα και ο ίδιος ο ΟΣΕ».
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «η εικόνα του αποσβολωμένου υφυπουργού, κ. Παπαδόπουλου, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τον διέψευσαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, είναι η καλύτερη απάντηση στην άνευ ορίων προπαγάνδα της κυβέρνησης, η οποία δεν ορρωδεί προ ουδενός, ακόμα και μπροστά σε μια τέτοια τραγωδία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης