Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 21/5: Η ΝΔ χάνει την αυτοδυναμία κινείται στα όρια του 31% με 32%, υποβόσκει οργή στην κοινωνία, 5ο κόμμα ο Κασιδιάρης

Εκλογές 21/5: Η ΝΔ χάνει την αυτοδυναμία κινείται στα όρια του 31% με 32%, υποβόσκει οργή στην κοινωνία, 5ο κόμμα ο Κασιδιάρης
Υπάρχει οργή και απογοήτευση από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη - Λόγω αυτής της οργής θα στερήσουν από την ΝΔ την αυτοδυναμία και εκ των πραγμάτων ο Μητσοτάκης θα συρθεί σε συγκυβέρνηση.
Οι εκλογές στην Ελλάδα ορίστηκαν για τις 21 Μαίου 2023…
Οι πολιτικοί στόχοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι σαφείς η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την αυτοδυναμία.
Ο στόχος αυτός δεν είναι ρεαλιστικός, η ΝΔ χάνει την αυτοδυναμία και το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι απέναντι της είχε ένα ΣΥΡΙΖΑ που δεν πείθει, ενώ μοίρασε και 50 δισεκ. σε παροχές σε κατανάλωση και όχι σε επενδύσεις.
Με εξαίρεση την μισή μεταρρύθμιση της μείωσης των NPEs στις τράπεζες, τα 85 δισεκ κόκκινα δάνεια δεν υπάρχουν στους ισολογισμούς των τραπεζών αλλά συνεχίζουν να αποτελούν μείζονος σημασίας κοινωνικό πρόβλημα.
Οι μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποσχέθηκε δεν πραγματοποιήθηκαν το ελληνικό κράτος συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια φαύλα, διαχρονικά λάθη.
Το κρατικό χρέος μαζί με τα repos εκτινάχθηκε στα 400 δισεκ. ενώ πολιτικές όπως η υποχρεωτικότητα των εμβολίων και η επιλογή να εναντιωθεί η Ελλάδα στην Ρωσία με επίκεντρο το Ουκρανικό… δεν αποτελούν χρηστές πολιτικές στρατηγικές.

Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις η ΝΔ κινείται στα όρια του 31% με 32% και απέχει σημαντικά από το όριο του 38%.
Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ότι εάν η ΝΔ καταφέρει να πάρει 33% στην πρώτη αναμέτρηση τότε ο Μητσοτάκης θα έχει διασώσει τα προσχήματα.
Θα πει ότι έλαβε το μήνυμα αλλά θα ποντάρει σε αύξηση της συσπείρωσης στις δεύτερες εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πέριξ του 27% με 28% και το ΠΑΣΟΚ στο 11%.
Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Εθνικό κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη βρίσκεται πέριξ του 5% και έχει πιθανότητες εάν ξεπεράσει τον σκόπελο του Αρείου Πάγου να είναι πέμπτο κόμμα...

Αναλύοντας την υποβόσκουσα οργή

Σε αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις υποβόσκει οργή κατά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη όχι μόνο όπως αναφέρεται λανθασμένα για την τραγωδία των Τεμπών.
Πολλά σκάνδαλα στα οποία συμμετείχαν στελέχη της ΝΔ και πολλοί βουλευτές οι οποίοι ενώ τάσσονται κατά του κρατισμού έκαναν δουλειές με το κράτος.
Για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας η ΝΔ δεν έφερε καμία ουσιώδη αλλαγή, δεν διαφέρει το ελληνικό κράτος τα τελευταία χρόνια σε τίποτε σε σχέση με το παρελθόν.
Επανάληψη μιας φαύλης κατάστασης.
Υπάρχει οργή και απογοήτευση από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη.
Λόγω αυτής της οργής θα στερήσουν από την ΝΔ την αυτοδυναμία και εκ των πραγμάτων ο Μητσοτάκης θα συρθεί σε συγκυβέρνηση.
Παρά τις αναφορές ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου αυτό δεν προκύπτει.
Αντιθέτως το πιθανότερο σενάριο είναι συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ.
Όμως εάν το ΠΑΣΟΚ διατηρήσει ποσοστά της τάξης του 11% τότε θα μπορεί να απαιτήσει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό.
Σε αυτή την περίπτωση θα αποτελέσει ήττα για τον Μητσοτάκη μια τέτοια εξέλιξη, όπως ήττα είναι να μοιράζεις 50 δισεκ. και η ΝΔ να καταλήγει με ποσοστά 32%.
Το αντεπιχείρημα είναι ότι με την ΝΔ θα έρθει γρηγορότερα η επενδυτική βαθμίδα και αυτό θα ωθήσει το χρηματιστήριο στις 1400 με 1500 μονάδες και πλήθος έργων και επενδυτών θα επικεντρωθούν στην Ελλάδα.
Το επιχείρημα αυτό μπορεί υπό όρους να ισχύει αλλά δεν θα αφορά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ εάν διατηρήσει ποσοστά στο 28% θα ισοδυναμεί με μη ήττα… αφού θα έχει καταφέρει να διατηρήσει τις δυνάμεις του.

Εάν δεν τον μπλοκάρουν ο Κασιδιάρης με τους Έλληνες 5ο κόμμα…

Το κόμμα που φαίνεται να έχει μεγάλη – υπόγεια δυναμική είναι το Εθνικό κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.
Η κυβέρνηση ποντάρει ότι θα ελέγξει τους δικαστικούς του Αρείου Πάγου και δεν θα επιτρέψουν στον Κασιδιάρη να κατέλθει.
Ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να δικαιολογήσει πως ένας νόμος που εναντιώνεται στο Σύνταγμα… δεν αγγίζει τα αξιολογικά του κριτήρια.
Το Εθνικό κόμμα Έλληνες μπορεί να είναι 5ο κόμμα πίσω από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.
Εάν ο Άρειος Πάγος με κυβερνητική εντολή αποφασίσει να παραβιάσει το Σύνταγμα, τότε υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει λαϊκή οργή και να βρεθεί ο Μητσοτάκης ο ενορχηστρωτής αυτού του φωτογραφικού νόμου… αντιμέτωπος με έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια…
Το κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη πρέπει να κατέλθει στις εκλογές και οι πολίτες να αποφασίσουν εάν θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Βουλή.
Ο νόμος που φωτογραφικά θεσπίστηκε για να απαγορεύσει στον Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές και η ΝΔ να διασφαλίσει την αυτοδυναμία είναι επιπόλαιος, συνταγματικά ανορθόδοξος και προσβλητικός έχει ξεκάθαρα σαθρές νομικές βάσεις η προσπάθεια απαγόρευσης του Κασιδιάρη.
Εάν το Εθνικό κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη καταφέρει να κατέλθει στις εκλογές σίγουρα θα μπει στην Βουλή και προφανώς ενταφιάζει τη ελάχιστη πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης