Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: Η νέα συνθήκη απαιτεί νέα πρόσωπα και κυβέρνηση άλλης φιλοσοφίας - Η ΝΔ αλαζονικά επιμένει στην αυτοδυναμία

Κατρίνης: Η νέα συνθήκη απαιτεί νέα πρόσωπα και κυβέρνηση άλλης φιλοσοφίας - Η ΝΔ αλαζονικά επιμένει στην αυτοδυναμία
H αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει πίσω της αρνητικό αποτέλεσμα, τόσο στο μέτωπο των δημοκρατικών θεσμών,  όσο και στο μέτωπο της καθημερινότητας, τόνισε ο Μ. Κατρίνης
«Η νέα συνθήκη απαιτεί νέα πρόσωπα. Μια νέα κυβέρνηση, άλλης φιλοσοφίας, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα. Και στην περίπτωση συνεργασίας, σε αυτήν την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα επιβάλλει κομβικές και καίριες πολιτικές», δήλωσε ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μ. Κατρίνης.
«Γιατί η βάση της όλης συζήτησης για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες είναι το προγραμματικό πλαίσιο και οι πολιτικές και μόνο μετά από αυτό, θα ακολουθήσει η συζήτηση για τα πρόσωπα που θα υποστηρίξουν τις συγκεκριμένες πολιτικές», πρόσθεσε μιλώντας στο OPEN ο κ. Κατρίνης.
Υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ με την ευθύνη που το οδηγεί, τη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στο λαό και τη χώρα, δίνει και θα δώσει τη μάχη για μια άλλη, δημιουργική διακυβέρνηση, ανατροπής και αλλαγών. Πρώτα η κοινωνία και οι ανάγκες της. Αυτό για μας μετράει και μόνο αυτό. Και με αυτές τις αρχές θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών».

Η ΝΔ με αλαζονικό επιμένει στην αυτοδυναμία

Ο κ. Κατρίνης μιλώντας με φόντο τις εκλογές στις 21/5, αφού σημείωσε ότι «καταρχάς, θα πρέπει να «μιλήσουν» οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα διαμορφώσουν τις νέες συνθήκες και τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς την 21η Μαΐου», είπε πως «κάποιοι βιάζονται, όμως, να προδικάσουν και να προδιαγράψουν αυτή τη νέα εποχή, παρότι οι νέες συνθήκες θα απαιτήσουν και νέα πρόσωπα. Αν ο ελληνικός λαός, δια της ψήφου του, δηλώσει ότι επιθυμεί να κυβερνήσει ένα σχήμα συνεργασίας, πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν ένα κόμμα που λέει σήμερα ότι τέτοιες κυβερνήσεις είναι «κυβερνήσεις περιπέτειας»;».
Υπογράμμισε ότι η ΝΔ με αλαζονικό τρόπο –ακόμη και μετά το δυστύχημα των Τεμπών- επιμένει στην αυτοδυναμία, την ίδια στιγμή που η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει πίσω της αρνητικό αποτέλεσμα, τόσο στο μέτωπο των δημοκρατικών θεσμών -που δε σεβάστηκε- όσο και στο μέτωπο της καθημερινότητας, όπου η οπισθοδρόμηση είναι σε όλους ορατή, όπως στην υγεία, το δημόσιο σχολείο, την ασφάλεια, τις κρατικές λειτουργίες.
«Ένα μοντέλο-επιτελικού κράτους- που εξαντλήθηκε και δεν έχει τίποτα πια να προσφέρει.
Μια εποχή τελείωσε και από ότι φαίνεται μια νέα εποχή ξεκινά. Αυτή τη νέα εποχή δεν μπορούν να την εκφράσουν, ως επικεφαλής, τα πρόσωπα που εκφράζουν και ταυτίζονται με μια προηγούμενη φάση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης