Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκρέκας: Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αυθαιρεσίες - Έλεγχοι και πρόστιμα στη Μύκονο

Σκρέκας: Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αυθαιρεσίες - Έλεγχοι και πρόστιμα στη Μύκονο
Η πλατφόρμα θα λαμβάνει αεροφωτογραφίες από το 2011 έως σήμερα
Σχετικά Άρθρα
Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα παρακολουθεί διαρκώς τυχόν αυθαιρεσίες όσον αφορά τις πολεοδομικές παρεμβάσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη Μύκονο.
«Η πλατφόρμα θα λαμβάνει αεροφωτογραφίες από το 2011 έως σήμερα, και οπού βλέπουμε στο έδαφος ότι θα υπάρχουν αυθαιρεσίες θα επιβάλλονται τα πρόστιμα» εξήγησε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον Σκάι. Όπως ξεκαθάρισε, «ο έλεγχος θα είναι συστηματικός, θα ξεκινήσουμε από τις αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό και θα προχωρήσουμε σε όλες τις καταγγελίες που υπάρχουν καταγγελίες, με σύγκριση του χάρτη του 2011 με το τι συμβαίνει σήμερα».

Έλεγχοι και πρόστιμα στη Μύκονο

Ειδικά για τη Μύκονο, ο κ. Σκρέκας διεμήνυσε ότι θα διεξάγονται έλεγχοι στη από επιθεωρητές περιβάλλοντος και οικονομική αστυνομία, και θα επιβάλλονται πρόστιμα για τα αυθαίρετα.
«Με εντολή πρωθυπουργού προχωρήσαμε σε δύο παρεμβάσεις. Πρώτον, με νομοθετική παρέμβαση δίνουμε τη δυνατότητα στην κεντρική υπηρεσία περιβάλλοντος και ενέργειας, στους επιθεωρητές περιβάλλοντος και επιθεωρητές δόμησης, όχι μόνο για ελέγχους, άλλα και για επιβολή προστίμων για περιβαλλοντικά εγκλήματα ή παραβάσεις. Δεύτερον, δίνουμε τη δυνατότητα στον ΓΓ. Χωροταξίας να συστήνει μεικτά κλιμάκια οικονομικής αστυνομίας – επιθεωρητών περιβάλλοντος, και επιθεωρητών δόμησης για επιτόπιους ελέγχους» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Επίσης, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «η πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είναι απόλυτη, δεν θα επιτρέψουμε σε αυθαιρεσίες να νομιμοποιηθούν και να συνεχιστεί η παραβατικότητα, ή θα αναγκαστούν να πληρώνουν δυσβάστακτα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης του αυθαίρετου, που καθίσταται μη συμφέρον να διατηρηθεί ένα αυθαίρετο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης