Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα τη Δευτέρα 3/4 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ - Συνάντηση με Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα τη Δευτέρα 3/4 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ - Συνάντηση με Μητσοτάκη και Δένδια
Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων
Στην Αθήνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα 3/4 ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α. Ε. Σεΐχης Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια.
Στη συνέχεια, το μεσημέρι της Δευτέρας, (περίπου στις 14:05), οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μ. Ανατολή, καθώς και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΑΕ και σχήματα περιφερειακής συνεργασίας.
Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε διμερείς επισκέψεις στα ΗΑΕ τον Δεκέμβριο του 2022, τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης