Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: O Ανδρουλάκης δείχνει θεσμική ασέβεια - Προτεραιότητα της ΝΔ τα προβλήματα και οι ανάγκες των πολιτών

Οικονόμου: O Ανδρουλάκης δείχνει θεσμική ασέβεια - Προτεραιότητα της ΝΔ τα προβλήματα και οι ανάγκες των πολιτών
"Η εξουδετέρωση των πυρήνων του βαθέος κράτους που αντιστέκονται, ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση των υποδομών, η διαχείριση των διεθνών προκλήσεων δεν εξυπηρετούνται από κυβερνήσεις συνεργασίας στην ελλαδική πραγματικότητα", σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου
«O κ. Ανδρουλάκης, με όσα υποστηρίζει δημοσίως, δείχνει θεσμική ασέβεια και περιφρονεί τη δημοκρατική κρίση των Ελλήνων πολιτών. Προφανώς και είναι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί οι Αρχηγοί των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακήρυξης των συνδυασμών των κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Αλλά είναι ακατανόητο με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο αυτός, ως Αρχηγός κόμματος, θέλει να αποκλείσει τον νυν Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» ξεκαθαρίζει πως «η χώρα χρειάζεται σταθερή Κυβέρνηση και υπεύθυνους πολιτικούς, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις και τις προσδοκίες των πολιτών».
Σημειώνει δε, πως ο εκλογικός νόμος που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει από μόνος του εμπόδια στην κυβερνησιμότητα της Πατρίδας και είναι τεράστιο σφάλμα να θέτουν κοινοβουλευτικά κόμματα επιπλέον προσκόμματα.
«Δεν προσφέρουν έτσι καλές υπηρεσίες στην Πατρίδα και τους πολίτες», προσθέτει.
Όσον αφορά τη στάση των κομμάτων μετά τις εκλογές, εξηγεί πως αυτή θα την επικαθορίσει η λαϊκή βούληση.
«Τώρα έχουμε μπροστά μας εκλογές. Δεν είναι η ώρα των υποθέσεων, είναι η ώρα των αποφάσεων. Και η απόφαση ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο θα προκύψει από την επιλογή του ελληνικού λαού στις 21 Μαΐου. Μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα διλήμματα των εκλογών

Ως προς τα διλήμματα των εκλογών, ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι το κυρίαρχο δίλημμα είναι «αν θα συνεχίσουμε την πορεία εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του Κράτους, καθολικής αύξησης των μισθών, αναβάθμισης της δημόσιας υγείας και παιδείας, ενδυνάμωσης της εθνικής άμυνας και της θέσης μας στον ορίζοντα της περιφέρειάς μας και το διεθνές προσκήνιο, αν θα ανακατασκευάσουμε και ανακαινίσουμε τις υποδομές μας, αν θα δώσουμε περισσότερες διεξόδους και ευκαιρίες στους νέους».
«Κάθε άλλη επιλογή θα σημάνει εκ νέου υπερφορολόγηση (το εξήγγειλε ο κ. Δραγασάκης), εκ νέου χάος στο μεταναστευτικό (το παλεύει ο κ. Παπαδημούλης προσπαθώντας να σταματήσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο φράχτη του Έβρου), αύξηση της ανεργίας, ελλείμματα, διεθνή ανυποληψία, επιστροφή του φαύλου κρατισμού και της συνδικαλοκρατίας που διαλύει την ανάπτυξη», συμπληρώνει.
«Με δύο λόγια, απέναντι στην Ελλάδα που άντεξε στις κρίσεις και μπορεί να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, βρίσκεται η Ελλάδα του 2019. Η Ελλάδα του χθες που μιλά με τη γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ και με τα ακαταλαβίστικα του κ. Ανδρουλάκη», όπως σημειώνει.
Τονίζει ότι η ΝΔ έχει ως προτεραιότητά της τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, αλλά και πως «δεν είναι κόμμα αυτοαναφορικό, δεν μετατρέπει τα κομματικά ζητήματα σε εθνικές προτεραιότητες, όπως κάνουν οι αντίπαλοί μας που αδιαφορούν για τη ζώσα πραγματικότητα και τις έγνοιες των πολιτών».

Περί αυτοδυναμίας

«Η άποψη μας για την αυτοδυναμία δεν συνιστά ούτε αλαζονεία, ούτε κομματικό καπρίτσιο», εξηγεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση που με ενιαίο λόγο και γρήγορα αντανακλαστικά θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που επιβάλλουν οι περιστάσεις και οι αυξημένες προσδοκίες των πολιτών.

Για κυβερνήσεις συνεργασίας

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι από κυβερνήσεις συνεργασίας στην ελλαδική πραγματικότητα δεν εξυπηρετούνται η εξουδετέρωση των πυρήνων του βαθέος κράτους που αντιστέκονται, ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση των υποδομών, η διαχείριση των διεθνών προκλήσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «δεν υπάρχει λεπτό για κωλυσιεργίες, δισταγμούς, μικροκομματικούς υπολογισμούς και παζάρια. Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει σαφέστατες αποδείξεις ότι είναι συμπεριληπτική και δεν αποκλείει ανθρώπους άλλων πολιτικών καταβολών, όταν αυτοί υιοθετούν τις αρχές μας και τις αξίες, όταν είναι ικανοί και θέλουν να εισφέρουν στην προσπάθεια ανάτασης της Πατρίδας μας, στην προκοπή και την αναγέννηση της Ελλάδας. Θέλουμε και κάνουμε πράξη να συγκακατατάξουμε στον αγώνα μας κάθε φιλοπρόοδη και εκσυγχρονιστική φωνή».

Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το δυστύχημα στα Τέμπη, παρά τις όποιες ελλείψεις στις υποδομές, δεν θα είχε προκύψει δίχως την παρεμβολή του ανθρώπινου λάθους και την αμέλεια των άμεσα εμπλεκομένων.
«Με θάρρος και υπευθυνότητα αναγνωρίσαμε ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε ό,τι είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε, όσον αφορά τις υποδομές και την λειτουργία του ΟΣΕ. Αναγνωρίσαμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, γιατί οι ευθύνες
αφορούν τις Κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του ΟΣΕ επί δεκαετίες. Κανένα άλλο κόμμα που κυβέρνησε και διαχειρίστηκε τον ΟΣΕ δεν επέδειξε την οφειλόμενη ευαισθησία και ευθύνη, να
αναγνωρίσει το μερίδιο του φταιξίματος που του αναλογεί και να ζητήσει συγγνώμη. Αντίθετα,
τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με κυβερνητικό παρελθόν επέδειξαν τρομακτική πολιτική
αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης», προσθέτει.

Για Τουρκία

Κληθείς να σχολιάσει την αλλαγή στάσης της Τουρκίας, αφού σημειώνει πως είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφέρει πως «φαίνεται να διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά, ως αποτέλεσμα κυρίως της δημιουργικής μας διπλωματίας, της εντυπωσιακής ενίσχυσης της γεωστρατηγικής μας θέσης και της αποτρεπτικής μας ισχύος, αλλά και της διεθνούς πίεσης προς την Τουρκία. Τίποτα στη ζωή δεν γίνεται τυχαία ή διά του αυτομάτου. Οι δράσεις μας προκάλεσαν αντιδράσεις και άλλαξαν το πεδίο».
«Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια των εξελίξεων, μετά τις τουρκικές εκλογές. Η Ελλάδα παραμένει επίμονα ανυποχώρητη στην υπεράσπιση και διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης