Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Ποτέ δεν έχει γίνει παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης

Σκέρτσος: Ποτέ δεν έχει γίνει παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης
O υπουργός Επικρατείας στράφηκε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προσπαθεί, όπως είπε, να βρει προφάσεις για να μην υπερψηφίσει την τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη
Σχετικά Άρθρα
Τα περί παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης απέρριψε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στην τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.
«Στο πλαίσιο κατάρτισης της ρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή, έχει υπάρξει, όντως, διαβούλευση της κυβέρνησης με τον Άρειο Πάγο για να εξετάσουμε όλες τις δικονομικές λεπτομέρειες ως προς την εφαρμογή της ρύθμισης. Είναι η συνήθης διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας πριν την κατάθεση και ψήφιση μιας κρίσιμης διάταξης. Πέραν της διαβούλευσης δεν έχει υπάρξει κάτι άλλο. Ποτέ δεν έχει γίνει παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Ταυτοχρόνως, όμως, τόνισε, «έχουμε το πλεονέκτημα της ιστορικής γνώσης και μνήμης, το οποίο δυστυχώς έχει πληρωθεί με αίμα. Υπάρχει μια μάνα, η μάνα του Φύσσα εκεί έξω, η οποία κλαίει για το παιδί που έχασε εξαιτίας της ναζιστικής, φασιστικής βίας. Η οποία (βία), δυστυχώς, για κάποια χρόνια βρήκε καταφύγιο και μέσα στη Βουλή. Αυτό δεν θέλουμε να ζήσουμε, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση το πολιτικό σύστημα να δώσει τη δυνατότητα σε εχθρούς της δημοκρατίας να ξανατρυπώσουν στη Βουλή. Και να εκμεταλλευθούν αυτήν τη δυνατότητα να εργαλειοποιήσουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς για να κάνουν κακό σε αυτήν και το πολιτικό σύστημα, και τους ανθρώπους εν τέλει. Όσοι υπερασπίζονται τις ιδέες και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής, τελικά στρέφονται κατά των ίδιων των πολιτών. Πληρώνονται με αίμα αυτές οι πράξεις και εδώ δεν διώκονται οι ιδέες, διώκονται οι πράξεις».

Βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας στράφηκε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία προσπαθεί, όπως είπε, «να βρει προφάσεις για να μην υπερψηφίσει μια διάταξη. Η οποία (διάταξη) θα έπρεπε να βρει αρραγές το δημοκρατικό τόξο ώστε να μην επιτρέψουμε καμία χαραμάδα να ξαναμπούν ο φασισμός και οι εχθροί της δημοκρατίας στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί ως προς το εάν θα ψηφίσει ή όχι αυτήν την αναγκαία διάταξη».
Στο ερώτημα γιατί έρχεται η παρούσα διάταξη, ενώ έχει προηγηθεί, άλλη, διευκρίνισε ότι «τίποτε δεν πήγε λάθος (με προηγούμενη ρύθμιση), δεν αλλάζει ως προς την ουσία της, παραμένει ίδια στον πυρήνα της. Η τελευταία τροπολογία διευρύνει το Σώμα που θα κρίνει αυτήν την πολύ σημαντική για τη δημοκρατία υπόθεση [...] Από μια μικρότερη σύνθεση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου πηγαίνουμε στην Ολομέλεια αυτού του Τμήματος ώστε να μην αποκλεισθεί κανένας δικαστής του συγκεκριμένου Τμήματος στο να εκφρασθεί».
Στο ερώτημα δε, αν είναι υπό συζήτηση η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να αποφασίσει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, απάντησε ότι «αυτά θα τα δούμε στη Βουλή».
Συν τοις άλλοις, στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας επέρριψε «υποκρισία και διγλωσσία» στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. «Την είχαμε δει και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης (από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση). Καθυστέρησε αδικαιολόγητα η εκδίκαση στον πρώτο βαθμό, της Χρυσής Αυγής. Τελικά αυτή εκδικάσθηκε επί ΝΔ, καταδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό ο Κασιδιάρης ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης. Δεν είναι μια ευκαιριακή διγλωσσία και υποκρισία, είναι μια πάγια στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια μεγάλη αναντιστοιχία των πραγμάτων που λέει και εκείνων που κάνει. Το βλέπω σε πολλά πεδία της πολιτικής», κατέληξε διευρύνοντας την κριτική του για τον πολιτικό αντίπαλο της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης