Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι»

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι»
Η κα.Καϊλή διαμηνύει πως θα παραμείνει στις Βρυξέλλες μέχρι να αποδείξει την αθωότητά της για την υπόθεση του QatarGate
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Αποφυλακίστηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 14/4 η Εύα Καϊλή, η οποία κρατούνταν εδώ και περίπου 4,5 μήνες για την υπόθεση του QatarGate.
«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου.
Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρος μου» δήλωσε η κα. Καϊλή στους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες.
Η κα.Καϊλή θα τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» στη μόνιμη κατοικία της στις Βρυξέλλες, διαμηνύοντας πως θα παραμείνει στο Βέλγιο μέχρι να αποδείξει την αθωότητα της.
Όπως έχει η ίδια υποστηρίξει, βασικό μέλημα της είναι να περάσει όλες τις επόμενες ημέρες με την ανήλικη κόρη της, την οποία τους τελευταίους μήνες έχει δει ελάχιστες φορές (δύο φορές το μήνα)

Τι προβλέπει η αποφυλάκιση

Βάσει των όρων της αποφυλάκισης της, η κα.Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει στις βελγικές αρχές έναν τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, στον οποίο θα πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη, να φορά διαρκώς το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» και να μην μετακινείται εκτός του σπιτιού της εκτός και αν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη όπως π.χ. επίσκεψη σε γιατρό ή μετάβαση στο δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται πως έχει απαγορευθεί η έξοδος της κας. Καϊλή από το Βέλγιο ενώ οι Αρχές έχουν κρατήσει και το διαβατήριο της.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κας.Καϊλή, Μ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε πως συνεχίζεται ο νομικός αγώνας για να αποδειχθεί η αθωότητα της πελάτισσας του.
Όπως είπε, από τα χρήματα και τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην κατοικία της κας. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχε καμία σχέση η κα.Καϊλή καθώς δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα.
Μάλιστα ο κ.Δημητρακόπουλος υποσχέθηκε νέες αποκαλύψεις, καθώς όπως είπε, υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδειχθούν στην ανάκριση και θα δείξουν τους ενόχους.
Σημειώνεται πως μετά και την αποφυλάκιση της κας.Καϊλή, κανείς από τους αρχικά τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση του QatarGate που συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν παραμένει στην φυλακή.
Τόσο ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Antonio Panzeri όσο και ο σύντροφος της κας.Καϊλή, Francesco Giorgi έχουν ήδη αποφυλακιστεί, με τον πρώτο μάλιστα να επωφελείται της σχετικής νομοθεσίας που αφορά τους κατηγορούμενους που συνεργάζονται με τις Αρχές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης