Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά από τόσες... παρανομίες και συνταγματικές εκτροπές, εάν ο Μητσοτάκης δεν πετύχει αυτοδυναμία... θα είναι αποτυχία

Μετά από τόσες... παρανομίες και συνταγματικές εκτροπές, εάν ο Μητσοτάκης δεν πετύχει αυτοδυναμία... θα είναι αποτυχία
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί τίποτε άλλο από την δεύτερη θέση… αυτό ονομάζεται τραγική μετριότητα....
Πρέπει να αξιολογήσουμε τον πραγματικό πολιτικό στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος επέλεξε μεθόδους που λερώνουν την Δημοκρατία, μολύνουν το Σύνταγμα και ακυρώνουν την ελεύθερη βούληση των πολιτών…
Με εντολή Μητσοτάκη βλέπουμε να λαμβάνονται πρωτοβουλίες ώστε το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη να ακυρωθεί από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου.
Το Εθνικό κόμμα Έλληνες λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις 4% με 5%.
Τα επιχειρήματα περί εγκληματικής και καταδίκης του Ηλία Κασιδιάρη με την Χρυσή Αυγή είναι προσχηματικός λόγος.
Όσοι στην ΝΔ τον επικαλούνται είναι καιροσκόποι, υποκριτές…
Το Σύνταγμα ορίζει πότε ένας πολίτης έχει πολιτικά δικαιώματα και ορθώς ορίζει στο πλαίσιο του τεκμηρίου αθωότητας ότι μόνο με τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ένας πολίτης χάνει τα δικαιώματα του.
Με πρωτοβουλία του Μητσοτάκη το κόμμα Βελόπουλου η Ελληνική Λύση σπαράσσεται κατά τρόπο πρωτοφανή κατηγορώντας τον Βελόπουλο βουλευτές του κόμματος ως απατεώνα.
Άλλοι κομματικοί σχηματισμοί δεξιά και αριστερά επίσης αποκλείονται εδικά το κόμμα Εμφιετζόγλου και Μπογδάνου με πρόσχημα την μήνυση που υπέβαλλε άλλος κομματικός σχηματισμός για καπήλευση ονόματος.

Όλα αυτά έχουν ένα παρονομαστή....

Εάν τα μικρά κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής ξεπερνούν αθροιστικά το 8% με 9% ευνοείται ξεκάθαρα το πρώτο κόμμα δηλαδή η ΝΔ.
Ο Μητσοτάκης όλο αυτό το διάστημα, συμμάζεψε στην κάποτε υπερήφανη Δεξιά… που στην πορεία έγινε κεντροδεξιά και εσχάτως φιλελεύθερη…
Κάποτε ο δεξιός ήταν υπερήφανος να υποστηρίζει ότι είναι δεξιός... και σήμερα τον έκαναν να ντρέπεται... δεξιός σημαίνει πατριώτης, άνθρωπος με αρχές και αξίες... αλλά η δεξιά απομομονώθηκε στην ΝΔ.
1)Τους πολιτικούς τυχοδιώκτες από το ΠΑΣΟΚ.
Για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη το 28% των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ..
2)Μάζεψε όλα τα υπολείμματα του Ποταμιού ενός κομματικού σχηματισμού που ξεφούσκωσε αφού αντιπροσώπευε ιδέες που δεν βρήκαν απήχηση στην κοινωνία.
3)Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη η ΝΔ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το κίνημα των ομόφυλων, που είναι έξω από τις ιδέες της Δεξιάς…

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μητσοτάκης στο πλαίσιο του πολιτικού καιροσκοπισμού έκανε ανοίγματα προς την αριστερή πλευρά του κέντρου… και οι πραγματικοί δεξιοί απλά συνειδητοποίησαν ότι η ΝΔ δεν τους αντιπροσωπεύει και αποχώρησαν.

Όλα αυτά όμως έχουν ένα πολιτικό στόχο.
Η ΝΔ όχι στις 21 Μάιου αλλά στις 2 Ιουλίου να κερδίσει αυτοδυναμία.
Εάν η ΝΔ δεν κερδίσει αυτοδυναμία τότε όλα αυτά τα προκλητικά τεχνάσματα και οι παρανομίες θα μας οδηγήσουν στο εξής συμπέρασμα.
Θα είναι προσωπική αποτυχία για τον Μητσοτάκη, θα είναι προσωπική ήττα.

Αν και φαίνεται να υπάρχει σχέδιο συγκυβέρνησης ΝΔ με ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μαίου… η ΝΔ και ο Μητσοτάκης έχουν θέσει ένα πολιτικό στόχο που είναι αυτοδυναμία.
Εάν ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν επιτευχθεί τότε αυτό θα βαρύνει προσωπικά τον Μητσοτάκη αφού μοίρασε 50 δισεκ. ποτέ δεν μοιράστηκε τόσο χρήμα σε παροχές… και ο πολιτικός στόχος δεν επιτεύχθηκε…

Ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός σε συγκυβέρνηση δεν θα είναι νίκη… και αυτό το γνωρίζει και προφανώς πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του.
Για τον Τσίπρα με τόσο πρόσφορο πολιτικό έδαφος, σκάνδαλα, λάθη από την Κυβέρνηση της ΝΔ… δεν καταφέρνει τίποτα από μια δεύτερη θέση… θα αποτελέσει επίσης προσωπική ήττα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί τίποτε άλλο από την δεύτερη θέση… αυτό ονομάζεται τραγική μετριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης