Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παροξυσμός στο Μαξίμου για τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου - Καταργούν τα μικρά κόμματα.... στιον βωμό της αυτοδυναμίας

Παροξυσμός στο Μαξίμου για τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου - Καταργούν τα μικρά κόμματα.... στιον βωμό της αυτοδυναμίας
Όλες οι δημοσκοπήσεις βρίσκουν το κόμμα Έλληνες να είναι ψηλά και να μπαίνει στην Βουλή και μάλιστα χωρίς αναγωγές
Σχετικά Άρθρα
Σε μεγάλη αγωνία που φτάνει στα όρια του παροξυσμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου περιμένοντας ,μετά τα υπομνήματα που έστειλε, τις σημερινές αποφάσεις του τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου για τα πολιτικά κόμματα που θα αναμετρηθούν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Κύρια έννοια τι θα πράξουν οι δικαστές στην περίπτωση του κόμματος «Έλληνες» με τους οποίους κατεβαίνει υποψήφιος ο Ηλίας Κασιδιάρης καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις βρίσκουν το κόμμα να είναι ψηλά και να μπαίνει στην Βουλή και μάλιστα χωρίς αναγωγές.

Ένα έβδομο κόμμα στην Βουλή φέρνει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αν οι «Έλληνες» κατέβουν κανονικά και μπουν στην Βουλή, το σενάριο αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον αδύνατο βάσει των δημοσκοπικών προβλέψεων.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει το Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία να απεργαστούν άλλα σενάρια με κύριο την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά τις δεύτερες εκλογές, είναι το μόνο ορατό σενάριο να κυβερνηθεί ο τόπος αφού η ΝΔ θα έχει λάβει μπόνους βουλευτών και δεν θα μπορούν τα άλλα κόμματα να κάνουν κυβέρνηση μειοψηφίας.
Μόνο στις πρώτες εκλογές μπορούν.
Εκτός, βέβαια, εάν έχουμε συνεργασία από τις πρώτες εκλογές, το οποίο είναι πιο αδύναμο σενάριο, αλλά υπαρκτό.

Σπαράσσεται από εσωστρέφεια το κόμμα Βελόπουλου

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το κόμμα «Έλληνες» που βρίσκονται στο επίκεντρο. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου σπαράσσεται από διχόνοιες και καταγγελίες για διακίνηση μαύρου χρήματος και το κόμμα βρίσκεται υπό έρευνα για Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος. Έρευνα που θα τρέξει καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και ενδεχομένως να πληγώσει τη συσπείρωση του κόμματος, κατ’ επέκταση και των τελικών ποσοστών του. Ο Γιώργος Μυλωνάκης που έχει καταγγείλει τον Κυριάκο Βελόπουλου θα αρχίσει να παρουσιάζει εκπομπές στο Εxtra 3 υποσχόμενος μεγάλες αποκαλύψεις για Βελόπουλου και την Ελληνική Λύση.

Προετοιμάζονται για τις δεύτερες εκλογές

Την ίδια ώρα, ήδη από τον προεκλογικό αγώνα έχουν αποσυρθεί το κόμμα Πατριωτική Ένωση των Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου και το ΠΑΤΡΙΔΑ της Αφροδίτης Λατινοπούλου και τα πυρά πέφτουν προς την κυβέρνηση και τον Άρειο Πάγο τον οποίο ξεκάθαρα θεωρούν αμφότεροι ότι καθοδηγείται από το Μαξίμου.
Το κόμμα Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου, επίσης, αποκλείστηκε ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα για άγνωστο λόγο ενώ παρόμοια προβλήματα- που λύθηκαν εν τέλει- παρουσίαστηκαν και κατά την υποβολή της αίτηση για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Αυτή η συσπείρωση δεξιών κομμάτων κατά της κυβέρνησης προμηνύει πολλές εξελίξεις στην συνέχεια. Και αυτό διότι μπορεί κάποια κόμματα να μην λάβουν μέρος στις πρώτες εκλογές αλλά μπορούν να κατέλθουν στις δεύτερες εκλογές έχοντας, πλέον, μάθει από τα λάθη τους και κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στα καταστατικά τους.

Ίσως και νέες συνεργασίες

Ωστόσο προμηνύονται και διάφορες συνεργασίες.
Το κλείσιμο ματιού του Κωνσταντίνου Μπογδάνου προς τον Κυριάκο Βελόπουλο έδειξε μία οιωνεί συνεργασία που μπορεί να συμβεί. Αλλά πολλοί ενδεχομένως θεωρούν ότι εάν το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου κατέλθει κανονικά στις εκλογές τότε θα μπορούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης να στείλει μήνυμα στήριξης.
Ή να στείλει μήνυμα τιμωρητικής ψήφου στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Θα μπορούσε, βέβαια, να περιμένει για τις δεύτερες εκλογές και να προετοιμαστεί με νέα νομικά επιχειρήματα για το κόμμα του.
Το ζήτημα, είναι ότι εάν ένα δεύτερο κόμμα της δεξιάς πέρα από την Ελληνική Λύση μπει στη Βουλή, τότε αλλάζει δραματικά όλο το πολιτικό σκηνικό.
Γι’ αυτό πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν μεγάλα σήριαλ μέχρι τις δεύτερες εκλογές και ότι η τράπουλα στο χώρο της δεξιάς θα ανακατευτεί αρκετά προκειμένου να τιμωρηθεί η Νέα Δημοκρατία.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης