Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπούμερανγκ για τον Μητσοτάκη - Αποκάλυψη Μαύρου: «Οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη πάνε ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΝΔ»

Μπούμερανγκ για τον Μητσοτάκη - Αποκάλυψη Μαύρου: «Οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη πάνε ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΝΔ»
Τι εντοπίζει ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB
Απαντήσεις, σχετικά με το που θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος «Έλληνες», έδωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, Δημήτρης Μαύρος μιλώντας στην ΕΡΤ. Προτιμούν ΣΥΡΙΖΑ παρά ΝΔ.
Η απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη, αναμένεται με μεγάλη αγωνία, όχι μόνο για τους δυνάμει ψηφοφόρους του κόμματος του καταδικασμένου πρώην χρυσαυγίτη, αλλά και για τους δημοσκόπους, που περιμένουν «αναταράξεις»
ύστερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου που αναμένεται σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κόμμα Κασιδιάρη «Ελληνες» θα «κοπεί» στον έλεγχο νομιμότητας και δεν θα πάρει το «πράσινο φως» για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Οι 10 Αρεοπαγίτες της Ολομέλειας του Α1 τμήματος άρχισαν την μαραθώνια συνεδρίαση την Κυριακή το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης.
Προσπαθώντας να αποσαφηνίσει την εικόνα που διαμορφώνεται πλέον, μετά και το πιθανό «μπλόκο» στον Κασιδιάρη και να «εντοπίσει» την πορεία της ψήφου των ψηφοφόρων του, ο διευθύνοντας σύμβουλος της MRB και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, Δημήτρης Μαύρος, μίλησε στην ΕΡΤ και τα όσα είπε έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ψηφοφόροι Κασιδιάρη: Περισσότερο προς ΣΥΡΙΖΑ, πολύ χαμηλά τα ποσοστά διασποράς προς ΝΔ

«Τους ψηφοφόρους των Ελλήνων, είχαμε κάνει μια απόπειρα κάποια στιγμή να μετρήσουμε προς τα πού θα πάνε, σε περίπτωση που δεν κατέβαινε στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη.
Εκεί φαινόταν λοιπόν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, δεν ήξεραν πού θα πάνε σε ποσοστό 60%. Ενα 20% δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα και υπήρχε μετά και μία διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα. Η διασπορά προς τη ΝΔ ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, γιατί μάλλον θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που τους “τιμωρεί”. Οι περισσότεροι θα πήγαιναν στον κ. Βελόπουλο, και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί τώρα» τόνισε ο κ. Μαύρος.
Το πρώτο που διαισθάνομαι είναι ότι οι ερωτώμενοι (σ.σ.: οι ψηφοφόροι των Ελλήνων) θα είναι σε αμηχανία, γιατί δεν ξέρω πόσοι θα ενημερωθούν με το “καλημέρα” ότι το κόμμα Έλληνες δεν είναι διαθέσιμο πια. Ενέχει τον κίνδυνο να πάρουμε απαντήσεις “εγώ θα ψηφίσω Ελληνες” και αυτό το φοβάμαι».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης