Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΣ: Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις υποψήφιων βουλευτών στα ΜΜΕ

ΥΠΕΣ: Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις υποψήφιων βουλευτών στα ΜΜΕ
Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων Βουλευτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με γνώμονα το γεγονός πως οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Βουλευτικών Εκλογών υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού Υπουργού Επικρατείας, καθηγητή κ. Βασίλη Σκουρή.
Ως βασικό θέμα συζήτησης τέθηκε ο χρόνος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των υποψηφίων βουλευτών εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.
Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων Βουλευτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με γνώμονα το γεγονός πως οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης.
Διευκρινίζεται ότι παραμένει σε ισχύ η αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων όπως διαμορφώθηκε με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου 2023.
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με βασικό θέμα συζήτησης την διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης