Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπερψηφίστηκε η άρση της ασυλίας για Γεωργούλη και Σπυράκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Υπερψηφίστηκε η άρση της ασυλίας για Γεωργούλη και Σπυράκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Εγκρίθηκαν οι σχετικές συστάσεις από την επιτροπή νομικών υποθέσεων από την ολομέλεια
Αίρεται η ασυλία για τους ευρωβουλευτές Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη καθώς εγκρίθηκαν οι σχετικές συστάσεις από την επιτροπή νομικών υποθέσεων από την ολομέλεια, οι οποίες υπερψηφίστηκαν.

Τα αδικήματα 
 

Η κ. Σπυράκη ελέγχεται για δύο περιπτώσεις:

  • Για κοινοβουλευτικό συνεργάτη της που δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες, ώστε να ασκήσει τα καθήκοντά του,  από τον Νοέμβριο του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2020
  • Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για το δεύτερο.

Η ευρωβουλευτής έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται πιθανή ποινική ευθύνη.

«Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κα Σπυράκη.

Και ο Αλέξης Γεωργούλης

Η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη γίνεται με αφορμή την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης