Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ντεμοντέ η συζήτηση για την α' κατοικία - ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ νομίζει ότι οι πολίτες της έδωσαν λευκή επιταγή

Γεωργιάδης: Ντεμοντέ η συζήτηση για την α' κατοικία - ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ νομίζει ότι οι πολίτες της έδωσαν λευκή επιταγή
Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, το 54% των νοικοκυριών δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου
Σχετικά Άρθρα
Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, σχετικά με την προστασία της α' κατοικίας αλλά και την ακρίβεια.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων -σε δηλώσεις το βράδυ της Πέμπτης (1/6/2023)- χαρακτήρισε «ντεμοντέ» τη συζήτηση για την προστασία της α' κατοικίας, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στο μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε εκεί… Σε δηλώσεις του σε διαφορετικό τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας και επιχειρηματολογούσε υπέρ των... υψηλών ενοικίων. «Μία πόλη που τα ενοίκια θα είναι φθηνά, το ρεύμα θα είναι φθηνό, τα προϊόντα θα είναι φθηνά κι όλοι θα παιρνάν καλά και ζωή χαρισάμενη» θα είναι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Γεωργιάδη, «σε μια χώρα, που τα ακίνητα θα έχουν πολύ χαμηλή αξία. Είχαμε πολύ χαμηλά ενοίκια επί ΠΑΣΟΚ και μνημονίων». «Όταν λες πολύ χαμηλό ενοίκιο, σημαίνει να πέσει η αξία των ακινήτων, δηλαδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μην έχουν περιουσία, όσοι απασχολούνται στην οικοδομή να μην έχουν δουλειά και ούτω καθεξής» είπε ο κ. Γεωργιάδης, τη στιγμή ωστόσο που τα ελληνικά νοικοκυριά μετά βίας καταφέρουν να ανταποκρίνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, το 54% των νοικοκυριών δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου, ενώ το 32% έχει αναβάλει την πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμής των υποχρεώσεών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για αλαζονεία

«Σε μια σοκαριστική δήλωση απαξίωσης για το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών προχώρησε χθες βράδυ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως αναφέρει για τον κ. Γεωργιάδη, «χαρακτήρισε τη συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας "ντεμοντέ". Και υπέδειξε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην ασχολείται με το θέμα γιατί η ΝΔ κέρδισε στις εκλογές της 21ης Μαΐου».
«Είναι τέτοια η αλαζονεία της ΝΔ που νομίζει ότι οι πολίτες τής έδωσαν λευκή επιταγή για να βγάλει τις πρώτες κατοικίες τους στο σφυρί. Γι' αυτό άλλωστε και στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο ιδιωτικό χρέος. Γιατί το σχέδιό της είναι να πάρει λευκή επιταγή για τσουνάμι πλειστηριασμών χωρίς να δώσει λογαριασμό», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαμηνύοντας πως «όσο κι αν θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μη μιλάμε, τα προβλήματα των πολιτών παραμένουν εδώ, απαιτούν δίκαιες λύσεις και δεν είναι καθόλου "ντεμοντέ"».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνεται στους πολίτες με το σχέδιό του για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, με υποχρεωτικότητα ρύθμισης και δυνατότητα δικαστικής προσφυγής», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης