Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καϊλή: Εμπιστευόμουν απόλυτα τον Τζόρτζι - Δεν έχω κανένα ρόλο στην υπόθεση - Αδιανόητη η εντολή να μην μιλήσω πουθενά

Καϊλή: Εμπιστευόμουν απόλυτα τον Τζόρτζι - Δεν έχω κανένα ρόλο στην υπόθεση - Αδιανόητη η εντολή να μην μιλήσω πουθενά
«Είχα παραλύσει από τρόμο... Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη..»
Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή της και την αφαίρεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού, η Εύα Καϊλή μιλά για πρώτη φορά στη γαλλική «Liberation» για την υπόθεση Qatargate, ξεκινώντας από το συναίσθημα μετά την φυλάκισή της, ενώ επαναλαμβάνει πως «δεν έχει κανέναν ρόλο στην υπόθεση».
«Η Εύα Καϊλή, εμπλεκόμενη στο υποτιθέμενο «Qatargate», δεν είναι γυναίκα για να νικηθεί» τονίζει η Liberation.
«Μετά από σχεδόν έξι μήνες προφυλάκισης (τέσσερις στη φυλακή και έξι εβδομάδες στο σπίτι της κάτω από ηλεκτρονικό βραχιόλι), αυτή που είναι ακόμη βουλευτής συνέχισε τη δουλειά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα.
Ομολογουμένως, διαγράφηκε από το κόμμα της, το ελληνικό ΠΑΣΟΚ (σοσιαλιστικό) και από την αντιπροεδρία της, αλλά αυτή η 42χρονη γυναίκα δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την πολιτική της καριέρα και σκοπεύει να αγωνιστεί για να αποδείξει την αθωότητά της.
Για πρώτη φορά μετά τη θεαματική σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου, έδωσε την εκδοχή της για τα γεγονότα στη Liberation σε μια συνέντευξη που έλαβε χώρα στο διαμέρισμά της στις 25 Απριλίου παρουσία των δικηγόρων της, Sven Mary και Christophe Marchand».
Η συνέντευξη δόθηκε στο σπίτι της πρώην Ευρωβουλευτού, έναν μήνα πριν από την απόφαση των βελγικών αρχών να της αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης (25 Μαΐου) και το πρώτο πράγμα που τονίζει είναι πως “Είχα παραλύσει από τρόμο”, έκφραση που έγινε και ο τίτλος του άρθρου της Liberation.
Η κ. Καϊλή περιγράφει με λεπτομέρειες το τι συνέβη την ημέρα της σύλληψής τόσο της ίδιας όσο και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

“Είχα παραλύσει από τρόμο... Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη.

Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο.
Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή.
Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση”, τονίζει, εξηγώντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της και μίλησε και για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.
“Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον Φ.Τζόρτζι).
Έχω ζήσει σχέσεις στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη.
Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του.
Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα”.
Επίσης, η Εύα Καϊλή είπε στην εφημερίδα ότι “δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά.
Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται.
Και έλεγξαν και ξαναήλεγξαν.
Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα”.

Ο όρος να μην μιλήσει στα ΜΜΕ η Καϊλή - «Είναι σαν να βρίσκεσαι στη Μόσχα»

Στη συνέντευξη, αναφέρεται ακόμα πως στη «διαταγή του για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης» με ημερομηνία Πέμπτη 25 Μαΐου, ο Βέλγος ανακριτής Michel Claise απαγόρευσε στην Καϊλή «να έρθει σε επαφή με όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ άλλων και μέσω του Τύπου».
Με άλλα λόγια, συνεχίζει το ρεπορτάζ, «να μην μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, όρος που δεν επιβλήθηκε σε έναν άλλο ευρωβουλευτή, τον Βέλγο σοσιαλιστή Marc Tarabella ο οποίος επίσης οδηγήθηκε στη φυλακή για δύο μήνες πριν αποφυλακιστεί στα μέσα Απριλίου...
Σε ένα δημοκρατικό σύστημα, αυτή η απαγόρευση είναι τουλάχιστον συγκλονιστική: "Είναι σαν να βρίσκεσαι στη Μόσχα", λέει ένας εκ των δικηγόρων της Καϊλή, για "μια διαταγή που πρέπει να τηρηθεί"».
Kaili.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης