Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο λαός και η νεολαία να πάει μαζικά την Κυριακή 25/6 να ψηφίσει - Για να βγει ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό

Κουτσούμπας: Ο λαός και η νεολαία να πάει μαζικά την Κυριακή 25/6 να ψηφίσει -  Για να βγει ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό
"Καμία κυβέρνηση δεν είναι "παντοδύναμη", όσο υπάρχει δυνατό λαϊκό κίνημα, και εγγύηση για αυτό είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ", τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας
Σχετικά Άρθρα
«Ο στόχος να διατηρήσουμε τουλάχιστον τους 26 βουλευτές που μας έδωσε ο λαός στις 21 Μαΐου, σημαίνει πρακτικά ότι χρειάζεται να αυξήσουμε κι άλλο τις ψήφους και τα ποσοστά μας, κόντρα σε έναν ακόμα πιο άδικο εκλογικό νόμο», τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ανέφερε πως «έχει συμφέρον ο λαός της πατρίδας μου της Φθιώτιδας, αλλά και των Τρικάλων, του Βόλου, της Κοζάνης, των Χανίων, της Μεσσηνίας, των Ιωαννίνων, να διατηρήσουν τους κομμουνιστές βουλευτές που εξέλεξαν ενώ δεν είχαν. Το ίδιο ισχύει φυσικά για την Αχαία, την Αιτωλοακαρνανία, την Εύβοια, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, όλη την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου είχαμε και πριν βουλευτές και τώρα τους αυξήσαμε. Και, βέβαια, δεν ξεχνάμε τη Λέσβο όπου ο στόχος μας είναι να ξανακερδίσουμε την έδρα.
Θα δώσουμε, λοιπόν, τη μάχη παντού σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, ακόμα και τις μονοεδρικές, γιατί κάθε ψήφος μετράει, κάθε ψήφος προστίθεται στο πανελλαδικό εκλογικό ποσοστό του Κόμματος και στέλνει στη Βουλή περισσότερους αγωνιστές. Ο λαός και η νεολαία να πάει μαζικά την Κυριακή 25 Ιούνη να ψηφίσει, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες, για να βγει ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και από την κάλπη».
Ως προς το ρόλο του ΚΚΕ εφεξής, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «θα κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε και αυτό για το οποίο μας ψήφισαν όσοι το έκαναν: Θα αποτελέσουμε τη μόνη μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων».
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στις 21 Μαΐου, υπογράμμισε πως «το μόνο που μας ικανοποιεί είναι η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει, χωρίς να “πετάμε στα σύννεφα” ή να παραγνωρίζουμε τον -κατά τα άλλα- αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων».

Για πτώση του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τον ίδιο, «η μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται -κατά τη γνώμη μας- με τη στάση του, τόσο ως κυβέρνηση το 2015-2019, όσο και ως αντιπολίτευση. Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε, στήριξε και έδωσε συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό οδήγησε πολλούς ψηφοφόρους, εφόσον δεν έβλεπαν πλέον κάποια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ, να επιλέξουν τουλάχιστον το “αυθεντικό” από το “ιμιτασιόν”».
«Ψήφισαν τη ΝΔ με τη λογική του “μικρότερου κακού” -όπως το αντιλαμβάνονταν τη συγκεκριμένη στιγμή- στην οποία άλλωστε τους έχει “εθίσει” και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτω και από την επήρεια της προπαγάνδας της “σταθερότητας”, χωρίς να σημαίνει ότι τους ικανοποιεί η πραγματικότητα που ζουν», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ «προσβλέπει σε απορρόφηση απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «σε όλους και όλες αυτούς και αυτές, που έχουν βγάλει κάποια συμπεράσματα πλέον από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια, απευθυνόμαστε και τους καλούμε να κάνουν το πρώτο βήμα, ψηφίζοντας στις 25 Ιούνη το ΚΚΕ».
Τόνισε δε, ότι «καμία 'αριστερή αντιπολίτευση' δεν πρόκειται να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας πως «το δηλώνουν αυτό, άλλωστε, και οι ίδιες οι επιλογές προσώπων που κάνει ενόψει των νέων εκλογών, που περιλαμβάνουν μέχρι και σεσημασμένους εμμονικούς αντικομμουνιστές».
Όπως ανέφερε, «στην πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι κόμματα μιας 'συμπολιτευόμενης' συστημικής αντιπολίτευσης, που το σύστημα έχει ανάγκη και επιζητά.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα της «επόμενης ημέρας» περιλαμβάνει τα πάνω από 300 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τις αξιολογήσεις της επενδυτικής βαθμίδας, τα “ματωμένα” πλεονάσματα με βάση τις δεσμεύσεις της ΕΕ και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Αυτό όμως είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Για αναδιάταξη πολιτικού σκηνικού

Σχετικά με την «αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού» ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτές τις εξελίξεις, που συνήθως καθορίζονται "από τα πάνω" και στόχο έχουν τον εγκλωβισμό του στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο».
«Εμείς του λέμε ότι δεν χρειάζεται να δώσει τόση δύναμη σε αυτά τα κόμματα, ούτε 40% στη ΝΔ, ούτε 20% στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε 12% στο ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να σκορπίσουν οι ψήφοι σε άλλα, μικρότερα 'κόμματα μιας χρήσης', όπως αυτά που τώρα έμειναν εκτός βουλής (Πλεύση, Νίκη, Μέρα25 κλπ)» πρόσθεσε. «Και σε όσους υγιώς ανησυχούν μπροστά στο ενδεχόμενο μιας 'παντοδύναμης' κυβέρνησης της ΝΔ, τους λέμε ότι καμία κυβέρνηση δεν είναι 'παντοδύναμη', όσο υπάρχει δυνατό λαϊκό κίνημα, και εγγύηση για αυτό είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης