Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη

Οικονόμου: Ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη
"Ισχυρή, ασφαλής αυτοδυναμία της ΝΔ, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μοναδική βιώσιμη πρόταση", τόνισε ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
«Πέρα από τις πολιτικές και κομματικές διαφορές, πρέπει να υπάρχει μία κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά την παραδοχή όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να μην επιτρέπουμε την εμπλοκή ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά μας για τους δικούς τους σκοπούς. Είναι οφθαλμοφανές, υπάρχει μία ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη για την εκλογή ενός συγκεκριμένου υποψηφίου που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «ορέπει να επαναπροσδιορίσουν λίγο την τακτική τους γύρω από αυτό».
Πρόσθεσε πως «είναι απαράδεκτο - πέρα και πάνω από τις πολιτικές μας διαφορές - να ανοίγουμε την κερκόπορτα σε ξένες δυνάμεις για παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας. Είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα υπευθυνότητα. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας να παρεμβαίνει στα ελληνικά εσωτερικά πράγματα, χρησιμοποιώντας τη μειονότητα, με τον οποιονδήποτε τρόπο».

Περί εκλογών και προγράμματος

Σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «25 του μηνός η Ελλάδα ψηφίζει για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Και όπως είναι σήμερα τα πράγματα μετά την πρώτη κάλπη, μετά τις τοποθετήσεις των κομμάτων μετά το αποτέλεσμα, είναι σαφές ότι ένας τρόπος υπάρχει για να συνεχίσει η χώρα την ανοδική της πορεία σε κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας. Ισχυρή, ασφαλής αυτοδυναμία της ΝΔ, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μοναδική βιώσιμη πρόταση».
Ακόμη, σημείωσε ότι «τα επόμενα μέτρα είναι πλήρως κοστολογημένα μέσα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου», αλλά και πως θα υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που είναι πλήρως κοστολογημένες με τον δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει κάθε χρόνο, «έτσι ώστε στο τέλος της 4ετίας να συγκλίνουμε ακόμα περισσότερο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
Ξεκαθάρισε δε, πως «ό,τι δεν έχει μετρηθεί και δεν έχει ζυγιστεί σωστά, δεν μπαίνει στο στόμα του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός που μείωσε 50 φόρους είναι ο Πρωθυπουργός που όταν λέει θα αυξήσω τους μισθούς, θα τους αυξήσει».
Εξήγησε ότι «εφαρμόσαμε ένα μείγμα πολιτικής που δεν αυξήσαμε κανέναν φόρο, πετύχαμε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη και σταθήκαμε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας».
Κάνοντας αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως «έπεσαν και έφαγαν τον κ. Κατρούγκαλο που ομολόγησε τα αυτονόητα. Όταν βλέπεις ένα πρόγραμμα 88 δισ. από που θα βγει στην περίπτωση που το εφαρμόσουν;».

Για Τουρκία και Erdogan

Με αφορμή τη χθεσινή ορκωμοσία του Erdogan, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δυνάμωσαν πάρα πολύ την Ελλάδα, οικονομικά, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά. Δυνάμωσαν πάρα πολύ την Ελλάδα για να μην μπορεί να εκβιάζεται σε διλήμματα της τελευταίας στιγμής, για να μην περνούν τα παιχνίδια της απέναντι πλευράς, εργαλειοποιώντας και υβριδικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Οι τελευταίες εξελίξεις με την επιμονή Erdogan στη γαλάζια πατρίδα, αναδεικνύει ακόμα πιο επιτακτικά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στο τιμόνι της χώρας μία στιβαρή, μία υπεύθυνη ηγεσία, ένας Πρωθυπουργός που έχει ενισχύσει το κύρος της χώρας διεθνώς. Ένας Πρωθυπουργός που απέδειξε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας ότι οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, οι επιθέσεις, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, δεν περνάνε. Η χώρα μας πέτυχε όχι μόνο να δυναμώσει στρατιωτικά αλλά να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της τουρκικής πλευράς παντού».
«Είμαστε ανυποχώρητοι στα ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε αυτή την εθνική πολιτική», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης