Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσαπανίδου για Σκέρτσο: Οι «άριστοι» του Μητσοτάκη δεν μπορεί να μην ξέρουν ούτε τα βασικά

Τσαπανίδου για Σκέρτσο: Οι «άριστοι» του Μητσοτάκη δεν μπορεί να μην ξέρουν ούτε τα βασικά
"Πάλι καλά που ο κ. Σκέρτσος δεν μας πρότεινε να αυξηθεί κι άλλο ο ΦΠΑ, για να μειωθούν οι ανισότητες", ανέφερε η Π. Τσαπανίδου
Σχετικά Άρθρα
«Έχουν αποφασίσει στη ΝΔ να τερματίσουν την προπαγάνδα και σε αυτές τις εκλογές, ακόμη και με τον κίνδυνο της αυτογελοιοποίησης», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Τσαπανίδου, με αφορμή την ανάρτηση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσου.
«Οι «άριστοι» συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να μην ξέρουν ούτε τα βασικά.
Δεν μπορεί να μην ξέρουν ότι οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι φόροι γιατί τα χαμηλά και μεσαία στρώματα διαθέτουν μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους στις βασικές καθημερινές ανάγκες», τόνισε η κα Τσαπανίδου, λέγοντας ότι «ο στόχος τους, είναι να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους μεσαίους φτωχούς».
Όπως δήλωσε η κα Τσαπανίδου, «χθες βράδυ ο κ. Σκέρτσος, πρώην σύμβουλος του ΣΕΒ, με μια ανάρτηση μνημείο μαθηματικής αλχημείας, προσπάθησε να μας πείσει ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, θα ευνοήσει τα υψηλότερα εισοδήματα. Και ως γνωστόν, η ΝΔ ανατριχιάζει στην ιδέα να ευνοήσει τους πλούσιους, αλίμονο …Πάλι καλά που δεν μας πρότεινε και να αυξηθεί κι άλλο ο ΦΠΑ, για να μειωθούν οι ανισότητες.
Οι «άριστοι» συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να μην ξέρουν ούτε τα βασικά.
Δεν μπορεί να μην ξέρουν ότι οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι φόροι γιατί τα χαμηλά και μεσαία στρώματα διαθέτουν μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους στις βασικές καθημερινές ανάγκες.
Προφανώς και το ξέρουν. Απλά δεν διστάζουν να κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον ελληνικό λαό, κάνοντας τη νύχτα, μέρα.
Γιατί ο στόχος τους, είναι να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους μεσαίους φτωχούς. Και θα μας πούνε κάθε δυνατή δικαιολογία για να το πετύχουν, αδιαφορώντας πλήρως για την αλήθεια και τη σοβαρότητα.
Όπως ακριβώς και ο Τραμπ».
«Πάλι καλά που ο κ. Σκέρτσος δεν μας πρότεινε να αυξηθεί κι άλλο ο ΦΠΑ, για να μειωθούν οι ανισότητες», κατέληξε η κα Τσαπανίδου.

Τι προηγήθηκε - Η ανάρτηση Σκέρτσου

Ακολουθεί η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου στις 4/6 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Αντί να μας υβρίζετε Panagiotis Doudonis για τη μείωση 50 φόρων -7 δις ευρώ στην τετραετία, x2 ανάπτυξη από ΕΕ, αύξηση μισθών 20%, ρεκόρ 20ετίας άμεσων ξένων επενδύσεων και εξαγωγών, μείωση ρεκόρ στην ΕΕ δημοσίου χρέους κατά 36 μονάδες και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, πείτε μας γιατί το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ θέλει να επιδοτήσει κατανάλωση πλουσίων και τουριστών με οριζόντια περικοπή ΦΠΑ;
Τα φορολογικά μέτρα πρέπει να είναι δίκαια και αποτελεσματικά. Μείωση ΦΠΑ ανοίγει τρύπα στα ταμεία 1,5 δις και μπαίνει στην τσέπη μεσαζόντων. Ακόμη κι αν έφτανε ένα μέρος της στο τελικό προϊόν θα ωφελούνταν περισσότερο οι έχοντες. Για ποια φορολογική δικαιοσύνη μιλάμε ακριβώς;
Η Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο 2023 εμφανίζει τον 4ο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων μεταξύ 34 ευρωπαϊκών χωρών στο μισό του πληθωρισμού ΕΕ-Ευρωζώνης. Η Ισπανία που μηδένισε ΦΠΑ τρέχει με υψηλότερο πληθωρισμό.
Έστω ότι μειώνουμε ΦΠΑ κατά 7 μονάδες (και δεν πάει στην τσέπη μεσαζόντων)
Κατανάλωση s/m €520/μήνα X -7%=€36,4 όφελος
Κατανάλωση s/m €1000/μήνα X -7%=€70 όφελος
Κατανάλωση s/m €1500/μήνα X -7%=€105 όφελος
Ποιος ωφελείται περισσότερο; Η υψηλή ή η χαμηλή κατανάλωση; Οι φτωχοί ή οι πλούσιοι;
Με το market pass το νοικοκυριό που ξοδεύει €520/μήνα στο s/m λαμβάνει €52 ενίσχυση/μήνα από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων που φορολόγησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δλδ περισσότερα από τη μείωση ΦΠΑ αν ποτέ έφτανε στο τελικό προϊόν.
Με τη στοχευμένη στήριξη εργαζομενων, ανέργων, συνταξιούχων, των πραγματικά ευάλωτων, δείχνουμε ότι εμείς είμαστε η παράταξη που στηρίζει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Όχι μεσάζοντες ούτε πλούσιους.
Αν και η Οξφόρδη κάνει τέτοιο λαϊκισμό τότε τι να πει η Κουμουνδούρου; Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να μιλήσουμε για φορολογική δικαιοσύνη να μας πει τι σκοπεύει να κάνει για μείωση φοροδιαφυγής και αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.
Περισσότερη υπευθυνότητα, αντί να πετάτε λεφτά που δεν έχετε από το παράθυρο. Λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει».
skerts.JPG
sk2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης