Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Εμείς δε θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν – Ευθύνες στην ηγεσία όχι στους ανθρώπους του λιμενικού

Αλ. Τσίπρας: Εμείς δε θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν – Ευθύνες στην ηγεσία όχι στους ανθρώπους του λιμενικού
Κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης για την τραγωδία της Πύλου εξαπέλυσε ο Αλέξης από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega

Τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την κυβερνητική διαχείριση στο ναυάγιο της Πύλου ανέδειξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Εμείς δε θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν» παρόλα αυτά έσπευσε να διαχωρίσει την στάση της ηγεσίας από αυτή των ανθρώπων του λιμενικού, καθώς σημείωσε ότι «προκύπτουν αντιφάσεις από τις απαντήσεις που δόθηκαν για το ναυάγιο της Πύλου. Νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για το ναυάγιο. Επιρρίπτω ευθύνες αν υπάρχουν, σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές».
Συνεχίζοντας σε οξείς τόνους διερωτήθηκε αν «το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν», θυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνώνυμο της ανθρωπιάς, μας έδινε συγχαρητήρια ο πάπας Φραγκίσκος».

Η απομάκρυνση του Μουσταφά Κατραντζή ήταν λάθος του Μητσοτάκη

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας καταλογίζοντας στη Νέα Δημοκρατία εθνική ανευθυνότητα. Χαρακτήρισε «λαθεμένη» την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απομακρύνει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Ροδόπη τον Μουσταφά Κατραντζή υπογραμμίζοντας ότι «κάνει λάθος και μάλιστα εκ των υστέρων. Έχουν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια, το όνομά του είναι γραμμένο στα ψηφοδέλτια. Είναι λάθος γιατί δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιούμε ένα κλίμα στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας».
Ο Αλ. Τσίπρας εγκάλεσε το κυβερνητικό κόμμα για μικροπολιτική διαχείριση ενός ευαίσθητου θέματος καθώς όπως είπε «δεν μπορείς να βάζεις τα εθνικά θέματα στην αρένα της προεκλογικής αντιπαράθεσης».
Κλείνοντας σχολίασε πως «δεν ζήτησα να φύγει ο Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ίσα ίσα, είναι λάθος. Αυτός είναι ένας ολισθηρός δρόμος όπου δεν θα ακολουθήσω. Δεν θα χορέψω το ταγκό της ανευθυνότητας με τον κύριο Μητσοτάκη. Θα το χορέψει μόνος του». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης