Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 25 Ιουνίου: Αυτοδυναμία ΝΔ με 42% και 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, ΠΑΣΟΚ 11,5% – Έκπληξη σοκ 5% οι Σπαρτιάτες, 8 κόμματα

Εκλογές 25 Ιουνίου: Αυτοδυναμία ΝΔ με 42% και 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, ΠΑΣΟΚ 11,5% – Έκπληξη σοκ 5% οι Σπαρτιάτες, 8 κόμματα
Η είσοδος έως 8 κομμάτων είναι το νέο σενάριο... - Οι Σπαρτιάτες θα αποτελέσουν μεγάλη έκπληξη....θα είναι το 5ο κόμμα στην Βουλή...
Σχετικά Άρθρα
(upd11) Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό της τάξης του 42% θα αναδείξουν οι κάλπες στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, με βάση την εκτίμηση κορυφαίου του δημοσκόπου που μίλησε στο ΒankingΝews.
Ο δημοσκόπος τόνισε εμφατικά ότι παρατηρείται... κάτι που δεν έχει ξαναδεί με τους Σπαρτιάτες... υπάρχει μεγάλη κινητικότητα... και ίσως το βράδυ των εκλογών οι Σπαρτιάτες μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.
Πηγή του bankingnews ανέφερε ότι οι Σπαρτιάτες μπορεί να φθάσουν στο 4,5% με 5%... τα κύματα των exit polls που διεξάγονται δείχνουν απίστευτες εξελίξεις....
To εντυπωσιακό της υπόθεσης με τους Σπαρτιάτες είναι ότι παίρνουν από παντού, από την Νέα Δημοκρατία, από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση, την Νίκη και άλλα δεξιά κόμματα...

ΝΔ με 42%-43%,
με οριακή τάση αύξησης και 158 έδρες, η ΝΔ θα λάβει 2.500.000 ψήφους από 40,79% που έλαβε στις 21 Μαίου

ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%-17,8%
με τάση πέριξ του 17,8%... από 20,07%

ΠΑΣΟΚ στο 11,5%
και με την ενσωμάτωση της Κρήτης, κινείται στο 11,5% αλλά δεν υπάρχει δυναμική...  είχε λάβει στις εκλογές στις 21 Μαίου 11,46%

ΚΚΕ 8,1%
πήρε ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Σπαρτιάτες στο 4,5% με 5%
με πιθανότερο σενάριο το 5% εμφανίζει εντυπωσιακή δυναμική μάλλον θα συγκεντρώσουν 270.000 ψήφους

Ελληνική Λύση 3,3%, υποχωρεί αλλά έχει πιθανότητες να μπει στη Βουλή,

Νίκη 3,3%
με τάση μείωσης, αλλά έχει πιθανότητες εισόδου στην Βουλή

Πλεύση Ελευθερίας 3%
παλεύει για την είσοδο, δεν έχει δημιουργήσει δυναμική αλλά έχει στο παρά ένα πιθανότητες να μπει στην Βουλή...

ΜέΡΑ25 2,5%...

Η βουλή θα είναι μάλλον 8κομματική... αλλά ακόμη η κατάσταση είναι ρευστή...


Το όριο για να μπεί ένα κόμμα στην Βουλή είναι το 3%.


Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews

Νέα Δημοκρατία

Κορυφαίος δημοσκόπος που μίλησε στο ΒΝ ανέφερε τα εξής: «η ΝΔ θα λάβει ποσοστό υψηλότερο από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και θα κινηθεί στο 42%, ίσως και 43%».
Τα 50 δισ. παροχές των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με το αφήγημα της κυβερνητικής σταθερότητας και βεβαίωση της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ, εδραιώνουν τη ΝΔ ως κυρίαρχο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι οι εκλογές στις 25 Ιουνίου 2023 διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, πριμοδοτώντας το πρώτο κόμμα με έως και 50 έδρες.
Η ΝΔ αναμένεται να λάβει από 158 έως 160 έδρες, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να εισέλθουν στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το σοκ που υπέστη στις εκλογές της 21ης Μαΐου φαίνεται να οριοθετεί τις απώλειές του, αφού αναμένεται να κινηθεί στο 19%, με το χειρότερο σενάριο να είναι το 18% και το καλύτερο σενάριο 21%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας στις κάλπες της 25ης Ιουνίου εμφάνισε κάποια σημάδια επανασυσπείρωσης,  μετά τη σαρωτική νίκη Μητσοτάκη στις εκλογές του Μαΐου.

 ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορεί να εδραιώθηκε στην τρίτη θέση των κομμάτων στην Ελλάδα, αλλά η κάλπη στις 25 Ιουνίου θα καταδείξει ότι εξαντλεί τη διεισδυτικότητα του στον χώρο της κεντροαριστεράς.
Το ποσοστό που αναμένεται να λάβει το ΠΑΣΟΚ θα είναι γύρω στο 12%.
Οι εκλογές θα καταδείξουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, δεν μπορεί να διαμορφώσει δυναμική, ούτε ρεύμα στην κεντροαριστερά.

ΚΚΕ

Το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εδραιώνεται ως τέταρτη δύναμη στην ελληνική Βουλή με ποσοστό κοντά στο 7%, ενώ μετά και τις τελευταίες ομιλίες του γγ της ΚΕ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπα, η συσπείρωση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο.
Το ΚΚΕ έχει παραδοσιακό κοινό, αλλά είναι οριοθετημένες οι εκλογικές του δυνατότητες.

Σφαγή στα μικρά κόμματα – Τέσσερα ερίζουν για την είσοδο στη Βουλή - Έκπληξη από Σπαρτιάτες

Με βάση τις εκτιμήσεις του δημοσκόπου που μίλησε στο ΒΝ, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή, με την Ελληνική Λύση να βρίσκεται στο 4% και σε ένα εύρος 3,5% -4% η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ο δημοσκόπος εφιστά την προσοχή, όχι τόσο στο κόμμα Ελληνική Λύση, αλλά στους Σπαρτιάτες γιατί συντηρούσαν ακόμα και τις παραμονές των εκλογών δυναμική, ενώ ελλείψει δημοσκοπικών στοιχείων και στατιστικών, η έκπληξη στις εκλογές μπορεί να έρθει από αυτό το κόμμα.
Το χειρότερο σενάριο για το κόμμα Σπαρτιάτες είναι να φτάσουν στις παρυφές του 3%, με ποσοστό 2,7%- 2,8% στο χειρότερο σενάριο και στο καλύτερο σενάριο να φτάσουν στο 4%.
Τα ποσοστά του κόμματος των Σπαρτιατών θα συζητηθούν το βράδυ των εκλογών.

Πολιτικά συμπεράσματα

Η ΝΔ θα είναι το κυρίαρχο πολιτικό κόμμα, αλλά οι έδρες που θα λάβει θα εξαρτηθούν από τα πόσα κόμματα θα εισέλθουν στη Βουλή, τα οποία θα είναι 7 ή 8.
Η είσοδος 7 κομμάτων είναι πιο ρεαλιστικό σενάριο, απ΄ ότι των 8 κομμάτων.
Σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν θα δούμε ουσιώδεις διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαίου.
Οι εκπλήξεις θα προέλθουν από την Πλεύση Ελευθερίας και τους Σπαρτιάτες, δύο κόμματα που αντιπροσωπεύουν η μεν Ζ. Κωνσταντοπούλου την Αριστερά και οι Σπαρτιάτες την Εθνικιστική Ακροδεξιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης