Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ κατά Μπακογιάννη για την απαγόρευση αφισοκολλήσεων με διαμαρτυρία στο δημαρχείο

ΚΚΕ κατά Μπακογιάννη για την απαγόρευση αφισοκολλήσεων με διαμαρτυρία στο δημαρχείο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας έκαναν σήμερα (28/6) ΚΚΕ και ΚΝΕ, με συνθήματα ενάντια στα πρόστιμα που έβαλε ο Κώστας Μπακογιάννης για «αφισορύπανση»
Η Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΝΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αθηναίων καταγγέλοντας τα πρόστιμα που έβαλε προεκλογικά ο Κώστας Μπακογιάννης στα κόμματα που προχώρησαν σε αφισοκολλήσεις.
Στην είσοδο του δημαρχείου έριξαν ψηφοδέλτια και φυλλάδια της Νέας Δημοκρατίας, υπονοώντας επιλέκτικη ερμηνεία του νόμου περί αφισορύπανσης από το Δήμαρχο Αθηναίων.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά : «Πέρα από την πολιτική καταδίκη της προσπάθειας να φιμωθεί το ΚΚΕ, σήμερα κάναμε και κάτι άλλο. Συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε στο να ξεβρωμίσουν οι γειτονιές μας από το προεκλογικό υλικό και τα ψηφοδέλτια της ΝΔ με τα οποία κατέκλυσαν τις πολυκατοικίες μας, τις αυλές μας, τα γραμματοκιβώτιά μας, τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, τα φρεάτια των δρόμων μας, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές μας. Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, μαζέψαμε σήμερα το πρωί όσα μπορέσαμε και σας τα φέρνουμε εδώ, κ. δήμαρχε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποκρισία σας, για την επιλεκτική σας τύφλωση και κυρίως για την επιδίωξη να φιμωθεί το ΚΚΕ, πράγμα που δεν θα περάσει. Σιχαθήκαμε να βλέπουμε βιογραφικά αρίστων και ψηφοδέλτια της ΝΔ στα σπίτια μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να τα φέρουμε εδώ για να τα βάλει ο δήμαρχος στο προσωπικό του αρχείο, μαζί με τα συγγράμματα που διαβάζει για την Πολιτεία του Πλάτωνα που είναι θαμμένη κάτω από την Αθήνα. Ελπίζουμε έτσι να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, που μετράνε νεκρούς την ώρα της δουλειάς και τσακίζονται από την πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές.
Με αυτή την ενέργεια σήμερα καταγγέλλουμε πως στο στόχαστρο του δημάρχου μπήκαν επίσης το ΚΚΕ μ-λ και το ΜέΡΑ25».
Παρέμβαση σε παρόμοιο μήκος κύματος έκανε και ο εκλεγμένος με της ΛΑ.ΣΥ. Νίκος Σοφιανός στην συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου μιλώντας για ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.
Αναλυτικότερα δήλωσε ότι «με τα περιβόητα πρόστιμα που επιβάλει ο Δήμος στο ΚΚΕ, δεν γίνεται μόνο προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του, αλλά να “στίψει” την πολιτική αντιπαράθεση με αυτόν τον οικονομικό εξαναγκασμό. Η δημοτική Αρχή επέβαλε και δεύτερο πρόστιμο στο ΚΚΕ. Δεν τους κάλυπτε το πρώτο για διακίνηση φυλλαδίων. Εμείς έχουμε φωτογραφίες από πάρκα της Αθήνας με προεκλογικό υλικό της ΝΔ, αλλά και ακροδεξιούς σχηματισμούς που γέμισαν την Αθήνα με την ανοχή της δημοτικής Αρχής και δεν τους έριξαν ούτε ένα ευρώ πρόστιμο. Αυτή η οικονομική εξόντωση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν θα ανεχτούμε να γίνεται η πολιτική διαπάλη με τέτοιους όρους. Εμείς ζητάμε να αποσυρθούν αυτά τα πρόστιμα, πόσο μάλλον αφού δεν υλοποίησε η δημοτική Αρχή την κατά πλειοψηφία Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρχουν 100 πλαίσια σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης