Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο υπουργείο Υγείας ο Μητσοτάκης – Η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ στο επίκεντρο της συνάντησης με Χρυσοχοΐδη

Στο υπουργείο Υγείας ο Μητσοτάκης –  Η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ στο επίκεντρο της συνάντησης με Χρυσοχοΐδη
Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας
Σχετικά Άρθρα
Στο Υπουργείο Υγείας βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία μετά τις εκλογές, ώστε να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές και οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής ανά υπουργείο.
Στην είσοδο του υπουργείου τον υποδέχτηκε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και εργαζόμενοι, ενώ στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού στον δεύτερο όροφο για τη συνάντηση εργασίας. Αναμένεται ο κ. Χρυσοχοΐδης να τον ενημερώσει για την πρώτη συγκροτημένη εικόνα σχετικά με τα δομικά και τα λειτουργικά ζητήματα των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας που διαμόρφωσε μετά από την τηλεδιάσκεψη που είχε με τη συμμετοχή των διοικητών όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και των διοικητών των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η ίδρυση των μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, κυρίως στις απομακρυσμένες και τις νησιωτικές περιοχές, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η μεταρρύθμιση του Εθνικού συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, ο νέος υγειονομικός χάρτης και η οργανωτική αναδιάταξη των δομών διακυβέρνησης, η υλοποίηση του εθνικού προγράμματος πρόληψης της δημόσιας υγείας Σπύρος Δοξιάδης, το νέο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων, η μεταρρύθμιση στους τομείς της ψυχικής υγείας και εθισμών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τομέα υγείας και οι μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση των επενδύσεων στον τομέα της υγείας, αποτελούν τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι στην εισήγηση του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 28/6 ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε ότι ανάμεσα τις τέσσερις μεγάλες προτεραιότητας της τρέχουσας τετραετίας είναι ένα καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Μάλιστα, προεκλογικά δεσμεύτηκε για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, την αναβάθμιση 80 νοσοκομείων της χώρας και 156 κέντρων υγείας, αλλά  και άμεσες παρεμβάσεις στη λειτουργία του ΕΚΑΒ για ταχύτερες οι διακομιδές ασθενών με προσθήκη πολλών και σύγχρονων εναέριων μέσων, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι προσωπικό στοίχημα η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης