Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη η εθνική ασφάλεια κινδυνεύει – Εικόνες ντροπής στα στρατόπεδα και η κοροϊδία Αγοραστού

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη η εθνική ασφάλεια κινδυνεύει – Εικόνες ντροπής στα στρατόπεδα και η κοροϊδία Αγοραστού
Τραγελαφικά γεγονότα που συνθέτουν ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος
Σχετικά Άρθρα
Οι εικόνες ντροπής με τα ελικόπτερα να βρίσκονται βυθισμένα στο στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου είναι άλλο ένα στίγμα για την σημερινή κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος.
Μέχρι το 2019 ήταν επιχειρησιακά ενεργά και θα μπορούσα να χρησιμοποιηθούν για να απεγκλωβίσουν τους πλημμυροπαθείς στις διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας.
Παρόμοιου τύπου ελικόπτερα μας είχαν δώσει οι ΗΠΑ το 2018 και όμως δεν τα χρησιμοποιούμε.
Παρόλα αυτά η Πολιτική Προστασία δεν τα έθεσε υπό την υπηρεσία της για να βοηθήσουν την κατάσταση.
Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη είναι ότι στρατιωτική βάση νατοικού τύπου πλημμυρίζει.

Δανεικά super puma

Υπάρχουν και άλλα τραγικά που βγαίνουν από την κακοκαιρία Daniel.
Όπως γράφει η Καθημερινή ακόμα και τα Super Puma δεν πετάνε όλα γιατί είναι χωρίς συντήρηση καθώς η κυβέρνηση έχει αναθέσει την συντήρηση των στρατιωτικών ελικοπτέρων σε ιδιωτικό συνεργείο για το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έδωσε έγκριση υλοποίησης της σχετικής σύμβασης, διότι το συγκεκριμένο συνεργείο δεν είναι πιστοποιημένο από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Το οξύμωρο είναι ότι ενώ τα ελληνικά Super Puma βρίσκονται καθηλωμένα, ασυντήρητα και κανιβαλισμένα στα υπόστεγα, έσπευσαν για βοήθεια στους πληγέντες της Θεσσαλίας τα τρία ελβετικά πυροσβεστικά Super Puma που είχαν έρθει στον Έβρο για να συνδράμουν στην μάχη κατάσβεσης της φωτιάς στο Δάσος της Δαδιάς και τα οποία παρέμεναν στην Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας.
Τραγελαφικά γεγονότα που συνθέτουν ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος.

Φωτιά στις νατοϊκές Αγχίαλο και Αλεξανδρούπολη


Λίγες μέρες πριν είχε μπει φωτιά στο στρατόπεδο του Αγχίαλου με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά βλήματα και άλλα πυρομαχικά και να δημιουργηθούν τρομακτικές εκρήξεις.
Μιλάμε για άλλη μία νατοική βάση όπου φυλάσσονται και μαχητικά αεροσκάφη. Επίσης, λίγες μετά ολόκληρη η περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γίνεται στάχτη.
Η Αλεξανδρούπολη που αποτελεί για το ΝΑΤΟ ένα σημαντικό πέρασμα για την ανάπτυξη δυνάμεων στα ανατολικά της Μεσογείου.
Συν του γεγονότος ότι o Έβρος έχει γίνει πλέον διάτρητος στο έλεος των διακινητών και των λαθρομεταναστών.
Στην Ελλάδα του 2023, η εθνική ασφάλεια κινδυνεύει. Και το πιο σημαντικό: Είναι στο απυρόβλητο τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας όσο και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.
Ο στρατός καθυστέρησε να επέμβει στην περιοχές που πλημμύρισαν στην Καρδίτσα. Ποιος φταίει; Δεν θα έπρεπε να είναι ετοιμοπόλεμος;
Αν σε μία πλημμύρα καθυστερεί τόσο, τι να περιμένει κανείς σε μία πραγματική απειλή από κάποιον εχθρό;

Η κοροϊδία Αγοραστού

Πέρα, όμως, από το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός είναι σε χειρότερη μοίρα.
Αν κάτι ανέδειξαν οι πλημμύρες στην Θεσσαλία είναι η ανυπαρξία της Περιφέρειας υπό τον Κώστα Αγοραστό που πλέον τον γιουχάρουν παντού.
Είναι 12 χρόνια Περιφερειάρχης και σοβαρά έργα για το νομό στο τομέα των πλημμυρών δεν έχουν γίνει.
Και αποδεικνύεται ότι αντί να είναι στις συσκέψεις για τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα, αυτός πήγαινε σε πανηγύρια στα Φάρσαλα.
Γι’ αυτό και τώρα ζητάει να αναβληθούν οι εκλογές, γιατί γνωρίζει ότι μπορεί να μην ξαναβγεί μετά την απίστευτη κοροϊδία.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης