Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Παιδείας: Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στη Θεσσαλία – Σε τρεις φάσεις

Υπ. Παιδείας: Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στη Θεσσαλία – Σε τρεις φάσεις
Θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης επισκέψεις και συναντήσεις από κλιμάκιο ειδικών για την άμεση υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης σε τρεις φάσεις υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών των πληγεισών περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Χρυσής Χατζηχρήστου.
Ήδη, στις 11-12/9 διεξήχθη η πρώτη φάση του προγράμματος και συγκεκριμένα, τηλεκπαίδευση των Σύμβουλων Εκπαίδευσης και των Διευθυντριών/ντών όλων των σχολικών μονάδων.
Σήμερα ,Τετάρτη 13/9 και την Πέμπτη 14/9 θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση των Διευθυντριών/ντών ΕΣΑΜΕΑ και όλων των ψυχολόγων, των κοινωνικών λειτουργών και των στελεχών των ΚΕΔΑΣΥ.
Κατά τη δεύτερη φάση, την Παρασκευή 15/9 και το Σαββατοκύριακο 16-17/9 θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης επισκέψεις και συναντήσεις από κλιμάκιο ειδικών για την άμεση υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας.
Τέλος, στην τρίτη φάση, θα πραγματοποιηθεί ατομική υποστήριξη μαθητών και γονέων, για όσο αυτό κρίνεται απαραίτητο. Επίσης, με την έναρξη διεξαγωγής των μαθημάτων θα προγραμματιστούν και ομαδικές συναντήσεις υποστήριξης μαθητών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Παράλληλα, η κα. Χατζηχρήστου ολοκληρώνει σχετικό με τη διαχείριση κρίσεων υλικό, το οποίο θα λάβουν όλα τα σχολεία της Περιφέρειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης