Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτούλης (υπ. περιφερειάρχης Αττικής): «Δίνουν περισσότερα λεφτά για επιδείξεις μόδας απ' ό,τι για αντιπλημμυτικά έργα»

Πρωτούλης (υπ. περιφερειάρχης Αττικής): «Δίνουν περισσότερα λεφτά για επιδείξεις μόδας απ' ό,τι για αντιπλημμυτικά έργα»
Κριτική άσκησε στην περιφερειακή Αρχή ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζοντας πως ενώ 15,5 εκ. ευρώ δόθηκαν για εκδηλώσεις, μόλις 9,5 εκ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε αντιπλημμυρικά έργα
«Το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε, μπορεί να δυναμώσει με την ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις επικείμενες τοπικές εκλογές», επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτέμβρη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία FM».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να κάνει την έκπληξη στην Αττική και σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η ενίσχυσή της θα είναι το επόμενο βήμα της σημαντικής ανόδου της δύναμης του ΚΚΕ που καταγράφηκε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η μοναδική φωνή ουσιαστικής αντιπαράθεσης, είναι αυτοί που αποκαλύπτουν τις ευθύνες κυβερνήσεων, τοπικών και περιφερειακών αρχών, είναι αυτοί που διεκδικούν η χρηματοδότηση να πηγαίνει σε έργα υποδομής, σε έργα χρήσιμα, σε κοινωνικές υπηρεσίες και όχι στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αθωράκιστη η χώρα και η Αττική

Όσον αφορά τις καταστροφικές πλημμύρες κατήγγειλε την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται κι έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ακόμα και μέσα στο κέντρο της Αθήνας, λεωφορεία να γίνονται υποβρύχια, να χάνονται ζωές στη Δ. Αθήνα και τη Μάνδρα, να καταγράφονται μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο που βλέπουμε να πλημμυρίζει κάθε χρόνο.
Σημείωσε ότι υπεύθυνη είναι η πολιτική υποχρηματοδότησης που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους δήμους. Ειδικότερα για την Αττική σημειώνει ότι η Περιφέρεια δίνει περισσότερα λεφτά για εκδηλώσεις, συναυλίες, επιδείξεις μόδας απ’ ό,τι για αντιπλημμυρικά έργα με τα νούμερα να είναι αμείλικτα: 15,5 εκατομμύρια ευρώ για τις εκδηλώσεις, 9,5 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα.
Έφερε ως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κηφισό, που βρίσκεται σύμφωνα με έρευνα ειδικών σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση, με μεγάλες διαβρώσεις, μπάζα, προβλήματα στατικότητας, λίμνες στον πυθμένα του με μεγάλο βάθος. «Από το 2003 έως σήμερα, δηλαδή εδώ και 20 χρόνια, όχι μόνο δεν έχει συντηρηθεί, αλλά δεν έχει καν ελεγχθεί κι ενώ αυξάνονται τα φορτία που θα κληθεί να σηκώσει, όπως το ρέμα της Εσχατιάς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κατήγγειλε ακόμα ότι η μελέτη για τη διευθέτηση των δύο ρεμάτων στη Μάνδρα, συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μόλις τον Ιούλιο του 2023, δηλαδή 7 χρόνια μετά την πολύνεκρη τραγωδία! Όλες οι περιφερειακές αρχές υπηρέτησαν την πολιτική της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, υποχρηματοδότηση και περικοπές σε βασικά έργα προστασίας του λαού μας, σημείωσε.

Αρμοδιότητες της Περιφέρειας μεταφέρονται στους ιδιώτες

Για τη χωματερή υπενθύμισε ότι οι δυνάμεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια μαζί με άλλους πρόθυμους ψήφισαν το 2019 τη διαιώνιση της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή, ενταγμένη σε ένα σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας και εργοστασίων καύσης απορριμμάτων, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, ακυρώνοντας την επιλογή της ανακύκλωσης. Ένα θέμα υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, η διαχείριση των απορριμμάτων, θα το διαχειρίζονται ιδιώτες για να βγάλουν κέρδη, σημείωσε.
Τέλος, στηλίτευσε την υποστελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών με τις υπηρεσίες της να παραδίδονται στους ιδιώτες. Από το 2011 έως σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 1.715 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για μόλις 106 θέσεις. Τα κενά που προκύπτουν, καλύπτονται από ιδιώτες, εργολάβους και εταιρείες που αναλαμβάνουν διάφορες εργασίες, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων κλπ.
Ξεκινώντας τη συνέντευξη, ο Γ. Πρωτούλης εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους χιλιάδες ανθρώπους που αυτές τις μέρες στερούνται τα βασικά, νερό, τροφή, ρεύμα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης