Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Υποχρέωσή μας να καταθέσουμε μια νικηφόρα κυβερνητική πρόταση - Τι απαιτείται μέχρι το συνέδριο του Φεβρουαρίου

Φάμελλος: Υποχρέωσή μας να καταθέσουμε μια νικηφόρα κυβερνητική πρόταση - Τι απαιτείται μέχρι το συνέδριο του Φεβρουαρίου
«Το ότι είμαστε θετικοί στη συνεργασία και στην κοινή δράση, ειδικά σε θέματα δημοκρατίας, περιβάλλοντος, Αυτοδιοίκησης, δεν σημαίνει ότι έχει ανοίξει κάποια συζήτηση για συμπόρευση ή κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές ή σε εθνικές εκλογές», τονίζει ο Σ. Φάμελλος
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει υποχρέωση έναντι της ελληνικής κοινωνίας, της πατρίδας μας, και κύρια της νέας γενιάς να καταθέσει μια νικηφόρα κυβερνητική πρόταση και διέξοδο για το μέλλον της Ελλάδας. Μέχρι το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο απαιτείται και πολιτική ανάλυση και πολιτική σύνθεση για τη νέα μας ταυτότητα. Για ένα κόμμα που θα είναι αριστερό, ευρωπαϊκό, οικολογικό και βαθιά μεταρρυθμιστικό. Που θα είναι, παράλληλα, κυβερνητικό αλλά και γειωμένο στην κοινωνία, που θα δίνει κυβερνητική διέξοδο, ελπίδα και προοπτική στην ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλος.
Ο κ. Φάμελλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» της Κυριακής σημειώνει πως «τις πολιτικές μας θέσεις θα τις διαμορφώσουμε όλοι και όλες μαζί, ενσωματώνοντας τα νέα μέλη στην κομματική ζωή. Έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε την ενότητα και τη συλλογικότητα, μέσα από την κοινή δράση και τη συνδιαμόρφωση θέσεων. Όχι κοιτάζοντας προς τα μέσα, αλλά προς την κοινωνία».
Κάνοντας αναφορά στα πολιτικά συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ειδικά του β΄ γύρου, σημειώνει πως «φάνηκε ότι οι πολίτες ψάχνουν διέξοδο από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη και κοιτούν προς τον προοδευτικό χώρο. Οι πολίτες μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε ανατροπή (π.χ. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία) τη ρωγμή που διαφάνηκε στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εξέφρασαν την αντίδραση και την καταδίκη επιλογών που στήριζε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αλλά και διοικήσεων που δεν είχαν να επιδείξουν έργο…. Οι πολίτες μάς έδειξαν πώς ανατρέπεται το καθεστώς και η οικογενειοκρατία Μητσοτάκη».

Για προϋπολογισμό 2024

Σχετικά με τον προϋπολογισμό για το 2024 σχολιάζει πως «επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά ότι η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ταξική, μεροληπτική και άδικη για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Κεντρική ιδέα του προϋπολογισμού του κ. Μητσοτάκη είναι οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, συνέχεια δηλαδή της άδικης αναδιανομής εισοδήματος και περιουσίας».
Κατά τον ίδιο, «ο προϋπολογισμός αποδεικνύει πως η κυβέρνηση ακολουθεί πειθήνια ένα δημοσιονομικό μοντέλο πλεονασμάτων που επιβάλλεται ευρωπαϊκά, χωρίς να διατυπώνει ουσιαστική δημοσιονομική και αναπτυξιακή πρόταση για την Ελλάδα. Θυμίζω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 άφησε ως παρακαταθήκη τις δημοσιονομικές και όχι μόνο προϋποθέσεις για μια συμπεριληπτική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, με παραγωγική ανασυγκρότηση και περιφερειακή διάσταση».

Για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Κληθείς να απαντήσει για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας και τα περί κοινής καθόδου των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές, ο κ. Φάμελλος αναφέρει ότι «την καλύτερη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σε όσους μιλούν για κοινά ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ., την έδωσαν η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη και η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Μιλάμε ξεκάθαρα για ένα οικολογικό, δημοκρατικό κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων προφανώς και είναι για εμάς ταυτοτικό ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την απλή αναλογική έχει εδώ και καιρό καταθέσει πρόταση συνεργασίας προς τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν αυτό που δεν ψήφισε την απλή αναλογική στη Βουλή. Συνεργασία για εμάς σημαίνει να λαμβάνουμε κοινές πρωτοβουλίες για ζητήματα που αφορούν τον προοδευτικό χώρο και είναι σημαντικά για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα. Αυτό κάναμε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου στηρίξαμε προοδευτικές υποψηφιότητες, χωρίς κομματικούς εγωισμούς από τη μεριά μας, και είχαμε και θετικά αποτελέσματα. «Το ότι είμαστε θετικοί στη συνεργασία και στην κοινή δράση, ειδικά σε θέματα δημοκρατίας, περιβάλλοντος, Αυτοδιοίκησης, δεν σημαίνει ότι έχει ανοίξει κάποια συζήτηση για συμπόρευση ή κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές ή σε εθνικές εκλογές», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης