Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης για θάνατο Γραμματικάκη: Δάσκαλος με όλο το βάθος της λέξης, πρύτανης, ευρωβουλευτής, στοχαστής

Κασσελάκης για θάνατο Γραμματικάκη: Δάσκαλος με όλο το βάθος της λέξης, πρύτανης, ευρωβουλευτής, στοχαστής
"Ο Γιώργος Γραμματικάκης αφήνει σπουδαίο έργο και την πιο γλυκιά ανάμνηση ανθρωπιάς στους φοιτητές του", σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια με μία φράση του Τ.Σ.Έλιοτ: «Έτσι τελειώνει ο κόσμος: όχι με μία θεαματική έκρηξη αλλά με έναν λυγμό», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης, με αφορμή τον θάνατο του Γ. Γραμματικάκη.
Ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει «δάσκαλος - με όλο το βάθος της λέξης-, πανεπιστημιακός, πρύτανης, ευρωβουλευτής, στοχαστής. Ο Γιώργος Γραμματικάκης αφήνει σπουδαίο έργο και την πιο γλυκιά ανάμνηση ανθρωπιάς στους φοιτητές του. Το βιβλίο του «Η Κόμη της Βερενίκης» πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ. Να μπει σε πάνω από 100.000 σπίτια ένα σύγγραμμα που μιλάει για τη δημιουργία του σύμπαντος και τη «μεγάλη έκρηξη». Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, με μία φράση του Τ.Σ.Έλιοτ: «Έτσι τελειώνει ο κόσμος: όχι με μία θεαματική έκρηξη αλλά με έναν λυγμό».
κασσ_1.JPG

Κυριακή Μάλαμα: Το σύμπαν των γραμμάτων είναι από σήμερα πιο φτωχό

«Το σύμπαν των γραμμάτων είναι από σήμερα πιο φτωχό με την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη», ανέφερε νωρίτερα η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα.
«Αποχαιρετούμε σήμερα, με οδύνη, έναν άνθρωπο των γραμμάτων που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στις επιστήμες και στη γνώση συνολικότερα. Έναν άνθρωπο εμπνευσμένο, έναν άνθρωπο μειλίχιο που με τη σκέψη του, το λόγο του και τα γραπτά του μας άγγιξε όλους. Έναν άνθρωπο βαθιά ανθρωπιστή, που κατάφερε να συνομιλήσει με το φως. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό ταξίδι αγαπητέ Γιώργο στα πέρατα του σύμπαντος», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης