Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για εξελίξεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο αναγέννησης του ΕΣΥ

ΠΑΣΟΚ για εξελίξεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Η  κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο αναγέννησης του ΕΣΥ
"Το ΕΣΥ  δεν οικοδομείται με υπουργικές εξαγγελίες σε διεθνή συνέδρια, αλλά με πραγματικό πολιτικό έργο", υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει κανένα σχέδιο αναγέννησης του ΕΣΥ και αδυνατεί ακόμα και να κατανοήσει βασικά στοιχεία ασφαλούς λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων, πόσο μάλλον να επενδύσει πόρους και σκέψη στην υγεία των ασθενών και στο ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τις εξελίξεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Όπως αναφέρει ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «μετά τις επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για άμεση επίλυση των προβλημάτων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ακολούθησε, μόλις επτά ημέρες από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, η παραίτηση του εκτελούντος χρέη Διοικητή, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Δ/ντη της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.
Οδηγήθηκε σε παραίτηση, καθώς δεν υποχώρησε στην επιτακτική αξίωση για υπόδειξη ειδικευμένης Παθολόγου προς κάλυψη εφημεριών σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ρεθύμνου. Το γεγονός αυτό θα οδηγούσε το Βενιζέλειο σε παραπέρα αποδυνάμωση, χωρίς να καλύπτει ουσιαστικά και με διάρκεια τις ανάγκες του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Η ίδια πρακτική, μετακινήσεων γιατρών από το ένα νοσοκομείο σε άλλο, ακολουθείται σε πολλές υγειονομικές περιφέρειες, προκαλώντας περαιτέρω αποσταθεροποίηση και αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων νοσοκομείων».
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει κανένα σχέδιο αναγέννησης του ΕΣΥ και αδυνατεί ακόμα και να κατανοήσει βασικά στοιχεία ασφαλούς λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων, πόσο μάλλον να επενδύσει πόρους και σκέψη στην υγεία των ασθενών και στο ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν οικοδομείται με υπουργικές εξαγγελίες σε διεθνή συνέδρια, αλλά με πραγματικό πολιτικό έργο», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης