Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Στόχος είναι να επεκταθεί το bonus παραγωγικότητας σε όλο το Δημόσιο - Tο 2024 θα γίνουν 16.500 προσλήψεις

Κεραμέως: Στόχος είναι να επεκταθεί το bonus παραγωγικότητας σε όλο το Δημόσιο - Tο 2024 θα γίνουν 16.500 προσλήψεις
Η αύξηση που θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι «μπορεί να υπερβεί τον έναν μισθό, να φτάσει τις 2.00 0ευρώ με τα ευρύτερα οικονομικά μέτρα», σύμφωνα με την Ν. Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα
«Είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του μπόνους παραγωγικότητας και στόχος μας να επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο, για να υπάρχει ακόμα ένα υγιές κίνητρο στο να βελτιώσουμε την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων», αλλά και «η πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια που υπογράφεται αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «στα επιδόματα ευθύνης, υπάρχει μία αύξηση 30%. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικός ο ρόλος αυτών που βρίσκονται σε θέση ευθύνης. Είναι κινητήριος δύναμη και μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη συνολική αναβάθμιση του δημοσίου».
Κατά την υπουργό, η αύξηση που θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι «μπορεί να υπερβεί τον έναν μισθό, να φτάσει τις 2.00 0ευρώ με τα ευρύτερα οικονομικά μέτρα».
Εξήγησε ακόμη πως «θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ενίσχυσης της οικογένειας και γι' αυτό υπάρχει αύξηση στα επιδόματα των τέκνων».
Σχετικά με την αξιολόγηση, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι «θα γίνεται αποτίμηση των υπηρεσιών του δημοσίου από τους ίδιους τους πολίτες. Ο πρώτος στόχος είναι να ενδυναμώσουμε τη φωνή των πολιτών και ο δεύτερος στόχος είναι να ενισχύσουμε, και με αυτό το μέτρο, την παρεχόμενη υπηρεσία στους πολίτες. Σκοπός είναι το επόμενο διάστημα να τεθεί σε εφαρμογή».
Όπως είπε, «πριν αναλάβει κάποιος θέση στο δημόσιο θα περνάει τεστ δεξιοτήτων. Μπαίνουν κριτήρια, οι πρώτοι 15 περνούν στην επόμενη φάση. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποφασίζει να βάλει επιπλέον φίλτρα αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας, προκειμένου σε αυτούς τους κρίσιμους φορείς να έχουμε τους καλύτερους».

Για προσλήψεις

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο, η κα Κεραμέως σημείωσε ότι «το 2024 θα γίνουν 16.500 προσλήψεις στο δημόσιο» και δίνεται έμφαση στους τομείς που αφορούν την υγεία, την κλιματική κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, αλλά και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Μόνο στην Υγεία, όπως είπε, θα γίνουν 6.500 προσλήψεις.
Τέλος, επισήμανε πως «με ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούμε να προβλέπουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι ανάγκες του δημοσίου για να μπορέσουμε πιο στοχευμένα να κάνουμε προσλήψεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης