Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Στις 4/12 το όνομα της ΚΟ των 11 – Μεταλλάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη

Τζανακόπουλος: Στις 4/12 το όνομα της ΚΟ των 11 – Μεταλλάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη
Δεν μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας όπως αυτές εκφράζονται από τον κ.Κασσελάκη είπε ο Δ. Τζανακόπουλος
Την ερχόμενη Δευτέρα 4/12 αναμένεται να παρουσιαστεί το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο Δ. Τζανακόπουλος, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον άλλο κόμμα και ότι μεταλλάχθηκε υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open και ερωτηθείς για την επιστροφή των εδρών των 11 στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ούτε νομικά ούτε πολιτικά.
«Καταρχάς, να ξεκινήσουμε με το νομικό του πράγματος.
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με βάση το Σύνταγμα.
Δεν είναι όμως κυρίως νομικό το θέμα.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία μαζική αποχώρηση χιλιάδων στελεχών, σχεδόν της μισής ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε να κάνουμε με την αποχώρηση της πλειοψηφίας νομαρχιακών επιτροπών, στην Α' Αθήνα για παράδειγμα το 60-65% της νομαρχιακής επιτροπής αποχώρησε.
Το αντίστοιχο έγινε σε πολλές άλλες επιτροπές σε όλη τη χώρα.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο κόμμα.
Επίσης, υπάρχει ένα ουσιαστικό πολιτικό επιχείρημα πέρα από τους αριθμούς.
Δεν είμαστε εμείς αυτοί που μετακινηθήκαμε.
Εμείς δεν το 'χουμε κουνήσει ρούπι σε σχέση με τις απόψεις μας κλπ.
Αυτός που έχει μεταλλαχθεί είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ηγεσίας του κ. Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.

Δεν μπορούσαμε να μείνουμε

Ως παράδειγμα ανέφερε την ομιλία του κ.Κασσελάκη στο ΣΕΒ και την δήλωση ότι «το κεφάλαιο είναι εργαλείο ευημερίας και μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων», για να επισημάνει πως «αυτές δεν είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
«Εγώ δεν πρόκειται να κρίνω κανέναν που έχει αποφασίσει να μείνει στο κόμμα.
Σε ό,τι αφορά εμένα αλλά και τους άλλους χιλιάδες που αποχώρησαν, δεν μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις έτσι όπως αυτές εκφράζονται πλέον από τον κ. Κασσελάκη».
«Η χυδαιότητα με την οποία μας επιτέθηκαν ο κ. Κασσελάκης και η ηγετική ομάδα τους τελευταίους δύο μήνες, έκανε την πολιτική συμπόρευση αδύνατη» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος ζήτησε να μείνει εκτός της υπόθεσης ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ας αφήσουμε τον κ. Τσίπρα έξω από αυτή την υπόθεση.
Εμείς δεν τον έχουμε εργαλειοποιήσει ποτέ, δεν τον επικαλούμαστε, ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να τον εμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία και θέλουμε να επιμείνουμε σε μια πολιτική για την επόμενη μέρα που θα έρχεται να καλύψει το πολιτικό κενό στον προοδευτικό χώρο» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης