Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Κουκουλόπουλος για προϋπολογισμό 2024: Κοινωνικά άδικος - Ανεπαρκής γιατί υποτιμά την ανάπτυξη

Βουλή - Κουκουλόπουλος για προϋπολογισμό 2024: Κοινωνικά άδικος - Ανεπαρκής γιατί υποτιμά την ανάπτυξη
"Για το ΠΑΣΟΚ κορυφαία ζητήματα είναι οι κοινωνικές ανισότητες και η κλιματική αλλαγή και σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα η Ελλάδα πρέπει να δώσει απαντήσεις", τόνισε ο Π . Κουκουλόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Για κοινωνικά άδικο και αναπτυξιακά ανεπαρκή κρατικό προϋπολογισμό του 2024 έκανε λόγο ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως ανέφερε ο, κ. Κουκουλόπουλος, «είναι κοινωνικά άδικος, γιατί δημιουργεί πολύ μεγάλη δυσαναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων ,χωρίς να χρησιμοποιεί κανένα εργαλείο για την αντιμετώπιση της ακριβείας και δεν έχει ορατή διέξοδο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Είναι ανεπαρκής γιατί υποτιμά την ανάπτυξη και εστιάζει μόνο στον τουρισμό και στο real estate, ενώ η κυβέρνηση έχει άγνοια κινδύνου γιατί υποτιμά τους διεθνείς κινδύνους και κυρίως τον κίνδυνο ύφεσης στην ΕΕ».
Πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την επιβολή οριζόντιων φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες και τα δωράκια στο κεφάλαιο».
Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με εμφατικό τρόπο παραθέτει διαρκώς τον ισχυρισμό του «success story κραδαίνοντας αριθμούς, όμως είναι μόνο δικό της success story γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών βιώνει το δικό της Γολγοθά απέναντι στην ακρίβεια».
«Προμετωπίδα για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, για τον νέο προϋπολογισμό και στο δίλημμα ανάμεσα στη κοινωνία και την οικονομία είναι η κοινωνία. Και ποτέ δεν υποκύψαμε στους αριθμούς, εκτός από μια μόνο φορά όταν στο υπέρτατο ζήτημα τα μαύρα χρόνια της κρίσης, υπήρχε ο κίνδυνος της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και η έξοδος από το ευρώ. Τότε και μόνο τότε δώσαμε προτεραιότητα στους αριθμούς. Η άποψη μας ήταν είναι και θα είναι ότι τέτοιο δίλημμα δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε πως «η ΝΔ άργησε τότε να βάλει πλάτη και σήμερα που επανερχόμαστε στην κανονικότητα οχυρώθηκε στη λογική της πρόταξης της οικονομίας. Έναντι της κοινωνίας που βιώνει ένα συνεχή Γολγοθά, αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι συστηματική αναδιανομή πλούτου μέσα στην κοινωνία και αποκαλυπτικό αυτής της λογικής είναι το φορολογικό νομοσχέδιο».
Κατά τον ίδιο, «η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει απαντήσεις για τον αγρότη, για τη Δυτική Μακεδονία που βιώνει καταστροφές , τους ελεύθερους επαγγελματίες, την ακρίβεια, τη δίκαιη φορολογία, την περιφερειακή ανάπτυξη, την κατοικία, τους μεγάλους χαμένους της κρίσης. Η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει τίποτα στο μεγάλο χαμένο της κρίσης, τη νέα γενιά. Όλους αυτούς που κράτησαν όρθια τη χώρα τους αγνοεί προκλητικά. Όμως σημασία έχει να εντοπίσουμε τις ανισότητες και να τις χτυπήσουμε στη ρίζα τους. Η κυβέρνηση όμως σε όλους αυτούς δεν έχει να τους δώσει μια πειστική απάντηση για αυτό και οχυρώνεται πίσω από τους αριθμούς».
Ακόμη, ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προκλητικές και προνομιακές χρηματοδοτήσεις σε τράπεζες και μεγάλα συμφέροντα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «υπηρετεί την αναδιανομή και την αναδιάταξη έχοντας εκτός την κοινωνία και επιβάλλοντας οριζόντιους φόρους στους μη έχοντες»,ενώ «την ίδια ώρα που η φοροδιαφυγή υπερβαίνει τα 10 δις ευρώ η απάντηση της είναι η επιβολή φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες».
«Για το ΠΑΣΟΚ κορυφαία ζητήματα είναι οι κοινωνικές ανισότητες και η κλιματική αλλαγή και σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα η Ελλάδα πρέπει να δώσει απαντήσεις.
Επενδυτική βαθμίδα για εμάς σημαίνει εθνική κυριαρχία στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, σημαίνει συλλογικές συμβάσεις ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε κλάδου, σημαίνει πραγματική επαναφορά των τριετιών και βασικά μηνύματα στήριξης της νέας γενιάς και ανάχωμα στο κίνδυνο νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών», τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς καταψηφίζουμε τον νέο προϋπολογισμό γιατί πιστεύουμε ότι την Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα να την στήσουμε όρθια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης