Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Δημητροκάλλης για προϋπολογισμό: Yπερκέρδη για τα καρτέλ - Λιτότητα για τους Έλληνες

Γ. Δημητροκάλλης για προϋπολογισμό: Yπερκέρδη για τα καρτέλ - Λιτότητα για τους Έλληνες
Απαιτείται ριζική πολιτική αλλαγή, ώστε η ελληνική οικονομία να ανθίσει, τόνισε ο κ. Δημητροκάλλης στην ομιλία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024
«Απαιτείται ριζική πολιτική αλλαγή, ώστε η ελληνική οικονομία να ανθίσει, να γίνει παραγωγική και να εγκαταλείψει το ζημιογόνο και αποτυχημένο μοντέλο που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θα ζημιωθούν τα πολιτικά τζάκια, οι εργολάβοι, οι πάροχοι ενέργειας και τα κοράκια των τραπεζών. Θα επωφεληθεί ο ελληνικός λαός και θα χτίσουμε μια εθνική οικονομία με υγιείς βάσεις που θα διασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον για το έθνος των Ελλήνων» τόνισε ο κ. Δημητροκάλλης στην ομιλία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.
Αρχικά ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αναφέρθηκε στις ομιλίες των κυβερνητικών βουλευτών που πανηγύριζαν για την εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας: «Δεν έχουν τολμήσει να πουν λέξη για την πλήρη αποτυχία τους στη διαχείριση των οικονομικών της Ελλάδος, γιατί πέρα από τους παραπλανητικούς δείκτες που παρουσιάζετε υπάρχει και η πραγματική ζωή, η καθημερινότητα που βιώνει ο Έλληνας πολίτης, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και η μειωμένη αγοραστική δύναμη που μας έχει κατατάξει στο βυθό των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Όσο αφορά την πορεία οικονομία της χώρας ο βουλευτής Ά Ανατολικής Αττικής σημείωσε: «Φταίει η εμμονή σας στο πώς θα υφαρπάξετε τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης για να επωφεληθεί ο στενός κύκλος του Μεγάρου Μαξίμου και οι δέκα γνωστοί επιχειρηματίες που συντηρούν την Κυβέρνηση και ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ακόμα και στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές το άγχος του Μητσοτάκη ήταν ένα, πώς θα εκλεγούν οι διορισμένοι αχυράνθρωποι περιφερειάρχες που θα υπακούν πιστά στις εντολές του για τη διαχείριση αυτών των αμύθητων κεφαλαίων. Δεν σας ενδιαφέρει τίποτε άλλο, μόνο πώς θα φαγωθούν τα λεφτά. Η παραγωγή της Ελλάδας έχει εκμηδενιστεί.
Δεν παράγουμε απολύτως τίποτα. Άρα, δεν υπάρχει η βάση για τη στήριξη μιας υγιούς οικονομίας».
Για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες σημείωσε πως «Εδώ και δεκαπέντε χρόνια έχουμε έτοιμους χάρτες με τα οικόπεδα της Κρήτης. Και δεν έχετε κάνει τίποτα. Η Κύπρος κατάφερε να εκμεταλλευτεί το φυσικό της αέριο με θάρρος και επιμονή. Η Κυβέρνηση της Ελλάδος δεν τολμά να πράξει το αυτονόητο. Στον Προϋπολογισμό, τον οποίο συζητάμε, θα πρέπει, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να εγγράφονται κρατικά έσοδα από την αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων. Όμως, καμία Κυβέρνηση δεν θέλει να δράσει υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Μόνο μία κυβέρνηση με εθνικό προσανατολισμό, όπως αυτή του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο, θα ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ, θα ανακηρύξει τα 12 ναυτικά μίλια και θα εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο προς όφελος του ελληνικού λαού».
Ο κ. Δημητροκάλλης κατηγόρησε τους κυβερνητικούς βουλευτές «Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, είστε υπεύθυνοι για την υποβάθμιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής μας που αποτελεί τη βάση κάθε υγιούς οικονομίας.
Προ ολίγων μηνών στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων είχα μιλήσει για το μείζον ζήτημα του ελληνικού ελαιολάδου. Έχω προτείνει ένα βιώσιμο σχέδιο για τη ραγδαία αύξηση της ελαιοπαραγωγής, ώστε να μετατραπεί η παραγωγή του ελληνικού ελαιολάδου σε πολλαπλασιαστή ισχύος για τις ελληνικές εξαγωγές, με άνοιγμα σε αχανείς αγορές, όπως της Ρωσίας και της Κίνας, με τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στο πλαίσιο των οικογενειακών επιχειρήσεων που μέσω διακρατικών συμφωνιών και υγιούς κρατικού παρεμβατισμού θα διοχετεύουν τα προϊόντα τους εκεί που υπάρχει μεγάλη ζήτηση και τεράστια αγοραστική δύναμη».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του σχολίασε μεταξύ άλλων: «Αντί να τρώτε τα δισεκατομμύρια για να γεμίζετε τα καμένα δάση με ανεμογεννήτριες, δηλαδή με άχρηστα και αντιπαραγωγικά τερατουργήματα επενδύστε στον πρωτογενή τομέα, εκεί που η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, εκεί που θα πετύχουμε εκτίναξη του Ακαθάριστου Εθνικού μας Προϊόντος. Δυστυχώς, δεν κάνατε τίποτα. Μας αγνοήσετε και πληρώνουμε 15 ευρώ και πάνω το λίτρο το ελαιόλαδο. Και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Και δεν μπορείτε να ελέγξετε το αδίστακτο καρτέλ της ακρίβειας. Οι πολίτες μετρούν τα λεπτά του ευρώ και τα σούπερ μάρκετ έχουν εκτινάξει τα κέρδη τους σε αστρονομικά επίπεδα. Στην Ευρώπη υπάρχει έλεγχος, στην Ελλάδα πλήρης ασυδοσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης