Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Λάρισα ο Σταϊκούρας με την πρώτη αμαξοστοιχία από Αθήνα: Στις ράγες και πάλι ο ελληνικός σιδηρόδρομος

Στη Λάρισα  ο Σταϊκούρας με την πρώτη αμαξοστοιχία από Αθήνα: Στις ράγες και πάλι  ο ελληνικός σιδηρόδρομος
"Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά και επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου", ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα
«Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι στις ράγες» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος και μεταβαίνει με την πρώτη αμαξοστοιχία από Αθήνα, στη Λάρισα.
«Είναι γεγονός ότι σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, μετά την καταστροφή που έγινε από τον «Daniel» και είναι το δεύτερο ουσιαστικό βήμα για την ανάταξη του Ελληνικού σιδηροδρόμου. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε το πρώτο βήμα πριν από λίγες ημέρες με τις εμπορευματικές διαδρομές και έπονται οι ολικές αποκαταστάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου κόστους 200 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τους επόμενους μήνες», τόνισε ο υπουργός.
Πρόσθεσε πως «δρομολογούνται οι διαδικασίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά και επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι στις ράγες».
Σημείωσε ακόμη πως «χρειάζεται να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου. Προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε βήμα - βήμα μεθοδικά και υπεύθυνα».
Σημειώνεται ότι στο πρώτο δρομολόγιο που ξεκίνησε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη υπάρχουν 131 επιβάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης