Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Μηταράκη για καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ - Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

Αιχμές Μηταράκη για καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ - Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
Ο κ. Μηταράκης είχε προωθήσει την επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου, που έκανε αναφορά για καθυστερήσεις
Ο βουλευτής της πλειοψηφίας Νότης Μηταράκης κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο ΕΘνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με την καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων έγκρισης σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027 .
Ο κ. Μηταράκης είχε προωθήσει την επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου, όπου έκανε αναφορά για την καθυστέρηση στη διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων και έκδοσης των αποφάσεων ένταξης στα έργα «Πράσινη Μετάβαση» και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ» του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Όπως τόνισε ο βουλευτής Χίου «οι επιχειρήσεις χάνουν το όποιο συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς,ιδιαίτερα στη νέαψηφιακή πραγματικότητα,ο χρόνος έχει "άλλη διάσταση" και η τεχνολογία αιχμής αλλάζειταχύτατα».
Ενώ στη σχετική του επιστολή προσέθεσε με νόημα πως «δημιουργείται μία αρνητική διάθεση των μικρομεσαίων να "εμπλακούν" σε διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων».
Στην απάντησή του το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξηγεί ότι οι εν λόγω καθυστερήσεις οφείλονται στην εκτενή εξέταση των αιτήσεων, και ειδικότερα στην διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης γίνεται με τη μέθοδο της άμεσης διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά σταδίων που διασφαλίζουν τη διαφάνεια.
Επισημαίνεται ότι με την ολοκλήρωση των γνωμοδοτικών επιτροπών, ήδη από τον Σεπτέμβριο έχουν αρχίσει και εκδίδονται τα τελικά αποτελέσματα και υλοποιείται σταδιακά και αυτοματοποιημένα η ενημέρωση των δικαιούχων.
Τέλος, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επισημαίνει ότι μέσω των προσκλήσεων δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους μετά την έγκριση του επενδυτικού τους σχεδίου να προβούν σε τροποποίηση αυτού, ώστε να συμβαδίζουν με τις εξελίξεις στον χώρο δραστηριοποίησης τους και τον ανταγωνισμό, λαμβάνοντας κάθε φορά υπόψη τους περιορισμούς που θέτει η πρόσκληση.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης