Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης για «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»: H διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι υπόθεση μιας οικογένειας

Κατρίνης για «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»: H διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι υπόθεση μιας οικογένειας
"Mε αυτήν την τροπολογία το Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης, δείχνουν τη σαφή πολιτική επιλογή τους, ότι τα πάντα σε αυτήν τη χώρα θα πρέπει να περνούν υπό τη διαχείρισή τους", ανέφερε ο Μ. Κατρίνης
Σχετικά Άρθρα
«Η Νέα Δημοκρατία λίγες ημέρες πριν ορκιστεί ο κ. Δούκας αλλάζει τον νόμο, ούτως ώστε να μην είναι πρόεδρος ο νέος δήμαρχος Αθηναίων στην εταιρία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.». Αυτό δεν είναι τυχαίο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, κάνοντας αναφορά στη σκανδαλώδη τροπολογία που αφορά την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.».
Μάλιστα, ο κ. Κατρίνης μιλώντας στο Open TV υπενθύμισε ότι «το 2020 η ίδια κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο για είναι πρόεδρος ο τότε δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης».
«Η οικογένεια Μητσοτάκη και η κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι δική τους υπόθεση η διακυβέρνηση και διαχείριση της χώρας. Προσπαθούν να δικαιολογηθούν με υποκριτικό τρόπο, λέγοντας δήθεν ότι είχαν εξαγγείλει τη διεύρυνση του φορέα από το 2022, ενώ δεν υπάρχει τέτοια αναφορά ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις του 2023, ούτε στον προϋπολογισμό, αλλά ούτε και στο νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος που συζητήθηκε πριν από ένα μήνα», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «δυστυχώς, με αυτήν την τροπολογία το Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης, δείχνουν τη σαφή πολιτική επιλογή τους, ότι τα πάντα σε αυτήν τη χώρα θα πρέπει να περνούν υπό τη διαχείρισή τους.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επιτακτικά την απόσυρση της τροπολογίας με κάθε μέσο και τρόπο και ευελπιστούμε, έστω και τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι ευθεία πρόκληση για την έννοια της δημοκρατίας και των θεσμών».

Για Γεραπετρίτη

Με αφορμή την εντολή του υπουργού Εξωτερικών να απομακρυνθεί το έργο τέχνης της κ. Λάλε από το προξενείο, στο πλαίσιο έκθεσης κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών, ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι «ο κ. Γεραπετρίτης σε μια ατυχή προσπάθεια να τονώσει το πατριωτικό του προφίλ μετά τη στάση του απέναντι στον κ. Erdogan, επέλεξε να ισορροπήσει τις εντυπώσεις με την παρέμβαση στο έργο της κ. Λαλέ που πραγματεύεται το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες.
Το συγκεκριμένο έργο πέρασε από τις προβλεπόμενες διαδικασίες των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού πριν εκτεθεί, αλλά όλα αυτά στη συνέχεια αναιρέθηκαν, επειδή η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησαν επικοινωνιακά, με την ωμή αυτή παρέμβαση, να δείξουν δήθεν το πατριωτικό τους πρόσωπο και το σεβασμό τους στα σύμβολα».
«Η ωμή αυτή παρέμβαση είναι απαράδεκτη, ανησυχητική και ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται και πράττει αυτή η κυβέρνηση», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης