Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προαναγγελία Μητσοτάκη για νέες παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της ακρίβειας - Το μήνυμα προς τους υπουργούς

Προαναγγελία Μητσοτάκη για νέες παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της ακρίβειας - Το μήνυμα προς τους υπουργούς
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «θετική» την εξέλιξη για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος καθώς «τα αποτελέσματα δικαίωσαν την πολιτική μας, ο ανταγωνισμός δούλεψε»
Την εφαρμογή νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο. Όπως διευκρίνισε, οι νέες πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν αύριο (9/1/2024).

Μπλόκο στα αυθαίρετα

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις για το μπλόκο στην αυθαίρετη δόμηση. «Όλη η επικράτεια θα αποκτήσει σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια. Δυστυχώς το πρόβλημα διαρκεί έναν ολόκληρο αιώνα καθώς συχνά στην πολεοδομική νομοθεσία αναφερόμαστε στους προ του 1923 δρόμους.
Τώρα όμως με μια σημαντική χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 400 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης το πρόβλημα διεκδικεί τη λύση του και δρομολογείται η κατάρτιση ειδικών και τοπικών πολεοδομικών σχεδίων που θα ορίζουν τις χρήσεις γης και φυσικά τις προστατευόμενες περιοχές. Θα οριοθετηθούν οικισμοί με συντελεστές δόμησης σε 800 κοινότητες» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως εξήγησε ο ίδιος «με τα συγκεκριμένα σχέδια διευθετείται το χρόνιο πρόβλημα του χαρακτηρισμού δημοτικών δρόμων. Το τελευταίο είναι ένα ζητούμενο που απασχολεί για χρόνια ειδικά την ελληνική περιφέρεια».
Ειδικά, δε, για τις νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της παράνομης δόμησης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το οριστικό άνοιγμα στη νομιμότητα πρέπει να συνοδεύεται από το κλείσιμο κάθε δυνατότητας στην παρανομία. Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι με τη χρήση της τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο όποιο αυθαίρετο χτίζεται στην επικράτεια. Είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο καθώς απελευθερώνει τη νόμιμη δόμηση σε όλη την επικράτεια, τονώνει τις επισκευές και απεγκλωβίζει χιλιάδες πολίτες από ένα γκρίζο περιβάλλον αβεβαιότητας δίνοντας προοπτική και πρόσθετη αξία στις περιουσίες τους. Όλα αυτά θα γίνονται με συγκεκριμένους κανόνες και απαράβατη προτεραιότητα τον σεβασμό του περιβάλλοντος.

Τα τιμολόγια ρεύματος

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «θετική» την εξέλιξη για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος καθώς «τα αποτελέσματα δικαίωσαν την πολιτική μας, ο ανταγωνισμός δούλεψε».
«Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Εμείς οι ιδιοι πρέπει να είμαστε οι αυστηροί κριτές της απόδοσής μας και πρέπει να αυξάνουμε τους ρυθμούς. Οι επόμενοι μήνες, 6 μήνες μετά την ανανέωση της θητείας μας, θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων. Συνέπεια και δουλειά είναι αυτά που θα μας χαρακτηρίζουν και το 2024» έκλεισε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα προς τους υπουργούς

Εν τω μεταξύ, απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησής του, ο πρωθυπουργός είπε: «Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε αυστηροί κριτές της δικής μας απόδοσης. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης